Update - Star Wars Outlaws krijgt leeftijdsclassificatie, release dichtbij?

News
woensdag, 27 maart 2024 om 14:00
star wars outlawsf1687274996
Ergens dit jaar moet Star Wars Outlaws uitkomen, de open-world game van Ubisoft die in de onderwereld van Star Wars duikt. Er is nog geen releasedatum bekend, maar de game heeft nu wel een leeftijdsclassificatie. Dat kan betekenen dat de release relatief snel is.

Update - Nog een classificatie voor Star Wars Outlaws

Er is nog een leeftijdsclassificatie opgedoken voor Star Wars Outlaws, dit keer in Australië. Daar is het oordeel "M" vanwege "sciencefiction geweld". Daarmee wordt verder niets duidelijk over een releasedatum, maar wel over de leeftijd die er bij ons waarschijnlijk aan zal hangen. Een australische M is namelijk vaak vergelijkbaar met een 12+-oordeel van PEGI.
Oorspronkelijk bericht:
De onderwereld is altijd al een groot onderdeel van Star Wars. Wie al dat criminele gedoe een spannend onderdeel vindt van het universum, kan zich er dit jaar zelf in mengen dankzij Star Wars Outlaws. Naar verluidt komt de game relatief snel uit, al heeft hij nog geen releasedatum.
Het kan alleen zijn dat hij die binnenkort wel krijgt. De game heeft namelijk een leeftijdsclassificatie gekregen in Zuid-Korea. Voor welke leeftijden een game geschikt is wordt vaak pas beoordeeld wanneer hij bijna klaar is, omdat het beeld van wat er te doen is in de game dan het meest kloppend is.
Star Wars Outlaws wordt overigens beoordeeld als een 19+ game. Dat is vanwege “realistische simulatie van speculatief gedrag”, wat klinkt als een hoop woorden voor in-game gokken. Het is niet gezegd dat deze beoordeling zich hier laat vertalen naar 18+, maar het ziet er ook niet naar uit dat dit een game is die geschikt is voor al te jonge kinderen.

Wanneer is de release van Star Wars Outlaws?

Zoals gezegd moet er nog een releasedatum worden aangekondigd voor Star Wars Outlaws. De laatste berichten zijn alleen dat Ubisoft de game in de eerste helft van dit jaar wil uitbrengen. In dat geval lijkt het logisch dat over niet al te lange tijd bekend wordt wanneer de release is.
Dit bericht is bijgewerkt op 27 maart 2024.