Star Wars Jedi 3 onthuld op een verrassende manier

News
maandag, 25 september 2023 om 9:30
star wars jedi survivorf1682497221
Er wordt een trilogie gemaakt van de Star Wars Jedi games van Respawn Entertainment. De stemacteur voor Cal Kestis heeft namelijk de ontwikkeling van Star Wars Jedi 3 onthuld.
De eerste game in de Star Wars Jedi-reeks, Fallen Order, was een onverwacht groot succes en het was dan ook niet zo’n verrassing dat er nog een vervolg kwam. Waarschijnlijk heeft ook Star Wars Jedi Survivor het goed gedaan in de ogen van EA, want de uitgever heeft groen licht gegeven om er in ieder geval een trilogie van te maken.
Dat blijkt uit de woorden van Cameron Monaghan. De stemacteur voor protagonist Cal Kestis heeft tijdens een panel op Ocala Comic Con onthuld dat de derde Star Wars Jedi game in ontwikkeling is. Dat meldt VGC.

“We werken aan een derde en daar zijn we nu mee bezig. Dat is een grote onderneming en tot nu toe zijn er al wat gesprekken geweest, maar hopelijk kunnen we als puntje bij paaltje komt iets heel gaafs maken.”

Andere director voor de game

Respawn Entertainment zal het voor de derde titel wel moeten doen met een andere leidinggevende. De director van de twee voorgaande Star Wars Jedi games, Stig Asmussen, heeft eerder deze maand namelijk aangegeven dat hij vertrekt bij de studio.
Wat Asmussen nu precies gaat doen is nog niet bekend. Volgens EA zullen ‘ervaren leiders bij Respawn’ het team van Star Wars Jedi gaan leiden.