Max Verstappen geeft team de schuld: "Je moet het natuurlijk wel vastzetten"

News
donderdag, 04 april 2024 om 9:30
max verstappen gp japan 2024
Het is eindelijk duidelijk hoe de uitvalbeurt van Max Verstappen in Australië precies kon gebeuren. Het probleem was namelijk een blunder van Red Bull Racing, zo heeft de Nederlander laten weten.
Het heeft maar liefst twee jaar geduurd, maar tijdens de GP van Australië had Max Verstappen weer een uitvalbeurt. Het probleem was voor iedereen duidelijk, namelijk de rem van de rechterachterband - die stond namelijk in lichterlaaie. Maar hoe de rem uiteindelijk geblokkeerd is geraakt, dat was lange tijd een raadsel.
Leverancier Brembo wees initieel Red Bull Racing aan als schuldige, maar veranderde later de verklaring om toch ruimte te geven voor een productiefout. Maar nu blijkt het team toch echt de schuldige te zijn geweest. Tijdens de persconferentie voor de GP van Japan laat Verstappen zelf weten dat het een blunder was van het team. Dat meldt Motorsport.com.
Op zaterdag werd al duidelijk dat er een probleem was met de remmen, maar het team kon de precieze oorzaak niet precies vinden. Vervolgens is er een fout gemaakt door één van de mechanics.

“Het was uiteindelijk niet echt een probleem, maar je moet het wel vastzetten natuurlijk. De procedures worden natuurlijk wel aangepast om ervoor te zorgen dat zoiets niet weer gebeurt.”

- Max Verstappen

Terugkeer van de koning?

Volgens Helmut Marko zal Verstappen in Japan weer laten zien dat hij ‘de koning’ is in de Formule 1, waar de Nederlander zelf met een lach op heeft gereageerd. De wereldkampioen zegt er zelf niet zoveel mee bezig te zijn en ‘gewoon in de auto te stappen’. Als die goed is, dan zal hij ‘tot het limiet’ gaan.
De afgelopen twee jaar is Verstappen enorm dominant geweest op Suzuka International Circuit. Met name in 2022 in de regen wist hij een masterclass neer te zetten en de concurrentie, inclusief teamgenoot Sergio Perez, ver achter zich te zetten in een verkorte race.