The Acolyte showrunner erg blij met schrijver die Star Wars niet kende

News
woensdag, 20 maart 2024 om 14:30
De eerste trailer voor een nieuwe Star Wars-serie is sinds kort te zien. Zoals met veel Star Wars-projecten, werken er veel mensen aan mee die fan zijn. Maar één schrijver kende de franchise nauwelijks en daar was de showrunner erg blij mee.
Deze zomer krijgen Star Wars-fans een serie te zien in een tijdperk dat veel fans nog niet goed kennen. The Acolyte speelt zich 100 jaar voor The Phantom Menace af, tijdens het High Republic tijdperk dat tot dusver vooral in boeken en stripboeken is verkend. Maar waar fans in ieder geval de belangrijkste elementen van Star Wars wel kennen, was één van de schijvers helemaal niet bekend met de serie toen ze werd aangenomen.
Showrunner Leslye Headland laat aan The Hollywood Reporter weten dat ze bewust heeft gekozen om deze schrijver aan te nemen. De schrijver zelf begreep dat aanvankelijk niet, maar Headland had een specifieke reden, behalve dat ze de schrijver goed vond. De showrunner zelf is namelijk juist wel een groot fan van de franchise en wilde niet leunen op referenties om emotionele scènes te schrijven.
Met iemand in de writers room die de franchise niet zo goed kende, was dat beter te vermijden. Iemand die geen fan was, had het perspectief om te beoordelen of een bepaald moment daadwerkelijk verdiend was. Headland heeft zich overigens goed kunnen vermaken met de reacties van deze schrijver toen ze de Star Wars-films voor het eerst ging kijken.

The Acolyte treedt in voetsporen van Andor

The Acolyte is trouwens niet de eerste Star Wars-serie die deels gemaakt wordt door iemand die de franchise niet zo goed kent. Andor-showrunner Tony Gilroy was ook geen bijzonder grote fan en wist één van de hoogst gewaardeerde Star Wars-series tot nu toe neer te zetten. Of The Acolyte ook zo geliefd wordt zal rond 4 juni moeten blijken, wanneer de serie op Disney+ verschijnt.