Spotify test AI-bot die playlists maakt

News
vrijdag, 15 december 2023 om 16:30
spotifyf1583823919
Verschillende social media-apps hebben er dit jaar AI-chatbots bij gekregen. Ook Spotify experimenteert met kunstmatige intelligentie. Zo kan de app nu met AI een playlist voor je maken.
Als je een idee hebt voor een playlists maar geen zin of tijd om hem zelf te maken, kan Spotify het nu voor je doen met AI. Dat is ontdekt door TikTok-gebruiker robdad_. Als je naar het tabje “Your Library” gaat en daar op de plusknop drukt, kunnen sommige gebruikers daar nu een optie aantreffen om AI een playlist te laten maken.
Spotify bevestigd aan TechCrunch dat het inderdaad deze feature aan het testen is, maar wilde niet zeggen hoe het werkt of wanneer het breder uitgerold wordt. Het kan zelfs zijn dat deze feature nooit meer dan een test wordt. Spotify zegt regelmatig tests uit te voeren die alleen belangrijk zijn voor de bevindingen en niet omdat er een bredere uitrol volgt.
Het lijkt erop dat je een omschrijving kan invullen van het soort muziek dat je wil horen en wat je daarmee wil bereiken, bijvoorbeeld concentratie of achtergrondmuziek. Wanneer je dat hebt ingevuld maakt Spotify automatisch een playlist, die je vervolgens zelf nog kan aanpassen, bijvoorbeeld door ongewenste muziek eruit te halen. De app heeft een paar voorgebakken prompts die je kunt proberen.

Spotify werkt aan nieuw soort abonnement

Spotify is niet alleen bezig met nieuwe manieren om playlists te maken. Er is als het goed is ook een abonnement met een hogere geluidskwaliteit in aantocht. Er gingen geruchten dat dat dit jaar moest verschijnen, maar het laat nog altijd op zich wachten.