Baldur's Gate 3 staat nu wel op Xbox, maar komt niet naar Game Pass

News
vrijdag, 15 december 2023 om 16:00
baldurs gate 3 headingf1690885752
Xbox-spelers die zich afvragen of ze Baldur’s Gate 3 moeten kopen of wachten totdat de game op Game Pass komt hebben nu een antwoord. Volgens Larian Studios komt de geprezen RPG namelijk niet naar Game Pass toe.
Toen Baldur’s Gate 3 eerder dit jaar verscheen op PC werd de game door velen geprezen om het verhaal, de diepgaande karakters, de keuzevrijheid en de dialogen. Spelers op andere platformen konden dan ook niet wachten om met de RPG aan de slag te gaan. Niet veel later kwam er een port naar de PlayStation 5 en tijdens de Game Awards werden Xbox-spelers ook blij gemaakt met de mededeling dat Baldur’s Gate 3 nu op hun console te spelen is.
Maar Larian Studios is niet van plan om de game uit te breiden voor een groter publiek op Xbox. Baldur’s Gate 3 zal namelijk niet naar Game Pass komen. Dat heeft studiobaas Swen Vincke verteld in gesprek met IGN.

“We hebben vanaf het begin gezegd dat het niet op Game Pass zou komen, het komt niet op Game Pass.”

Teveel tijd en moeite voor Game Pass

Volgens Wicke is er een goede reden waarom de studio besloten heeft om Baldur’s Gate 3 niet beschikbaar te maken op Game Pass. De studiobaas stelt dat Larian een grote game heeft gemaakt en de prijs die voor de titel gevraagd wordt is ‘een eerlijke prijs’ voor wat spelers krijgen.
Bovendien zijn er geen microtransacties in de game, iedereen krijgt meteen de volledige ervaring wanneer ze de game kopen. De inkomsten die Larian Studios met Baldur’s Gate 3 genereert zorgt er daarnaast voor dat de ontwikkelaar weer andere games kan maken.

Populair Nieuws