Spotify komt met leuke nieuwe feature voor feestjes

News
dinsdag, 26 september 2023 om 16:00
spotifyf1583823919
Spotify krijgt er vanaf vandaag een nieuwe feature bij. Vooral mensen die nog wel eens een feestje geven zullen daar veel profijt van hebben. Je kunt je gasten nu namelijk invloed geven op de muziek die gedraaid wordt.
Spotify introduceert een nieuwe feature genaamd Jam. Deze is bedoeld voor feestjes en andere gezellige bijeenkomsten. Maximaal 32 personen kunnen op deze manier namelijk nummers bijdragen aan de afspeellijst.
Dat is geen compleet unieke feature: er zijn al verschillende andere manieren om vrienden enige controle te geven over de muziekkeuze. Zo kun je iemand bijvoorbeeld toegang geven tot je afspeellijst. Ook is er al langer een feature waarbij je met meerdere apparaten tegelijk gesynchroniseert naar dezelfde muziek kunt luisteren. Als op één persoon na iedereen zijn apparaat op stil zet heeft dat in principe hetzelfde effect.
Spotify Jam heeft alleen een groot voordeel. Bij synchroon luisteren moet iedereen Spotify Premium hebben, vermoedelijk zodat de feature niet gebruikt kan worden om als gratis luisteraar de advertenties te omzeilen. In een Spotify Jam hoeft alleen de gastheer Premium te hebben: gratis gebruikers kunnen gewoon nummers toevoegen.

Gastheer houdt controle bij Spotify Jam

Hoewel iedereen nummers kan toevoegen en de volgorde kan bepalen, houdt de gastheer de uiteindelijke controle. Die kan bijvoorbeeld besluiten een nummer dat toch net niet in de lijst past eruit te gooien.
Een Jam beginnen kan door tijdens het afspelen van een nummer op het speaker-icoontje of de drie puntjes te klikken, dan wel tikken. Gebruikers op hetzelfde Wi-Fi netwerk krijgen automatisch een pop-up om te vragen of ze mee willen doen. Andere gebruikers kunnen uitgenodigd worden via Bluetooth, een QR-code of een link.