Spotify abonnement breidt uit met HiFi-optie

News
dinsdag, 23 februari 2021 om 9:30
spotify logof1614330479
Er komt dit jaar een nieuw Spotify abonnement bij. Naast de bestaande lidmaatschappen kun je later dit jaar ook kiezen voor een HiFi-abonnement. Hiermee geeft het platform een optie voor lossless muziek en wordt de concurrentie met diensten als Tidal, Deezer en Amazon Music opgevoerd.
High-quality music streaming is één van de meest gevraagde functies, zo maakt Spotify tijdens haar Stream On-evenement bekend. Met het nieuwe HiFi-abonnement wordt deze vraag dan ook eindelijk ingewilligd. Het bedrijf stelt dat Spotify HiFi dan ook "lossless muziek van cd-kwaliteit" aanbiedt.
Het nieuwe Spotify abonnement is onder andere te gebruiken in combinatie met Spotify Connect-speakers. Toch is er momenteel nog geen concrete releasedatum gegeven. Hierover wordt later dit jaar meer bekendgemaakt, net als welke regio's als eerste met het nieuwe abonnement aan de slag kunnen.
Check de aankondiging in de trailer hieronder.

Spotify abonnement concurreert met Amazon en Tidal

Het nieuwe HiFi-abonnement gaat onder andere de strijd aan met bestaande diensten als Amazon Music en Tidal. De twee diensten bieden al langer deze mogelijkheid met een kostenplaatje van 15 en 20 euro respectiefelijk. Hoeveel Spotify's HiFi-abonnement gaat kosten, blijft dan ook nog even in het midden. In het verleden testte Spotify de functie wel al geregeld voor een extra prijs van 5, 7,50 of 10 dollar bovenop de bestaande Spotify Premium-prijs.

Populair Nieuws

Laatste Reacties