'Spotify komt binnenkort eindelijk met HiFi-abonnement'

News
donderdag, 22 juni 2023 om 11:00
spotify 1360002 1920f1678529783
Ruim twee jaar geleden heeft Spotify een HiFi-abonnement aangekondigd, maar die optie is er nog steeds niet. Naar verluidt moet het nieuwe abonnement binnenkort eindelijk verschenen.
Spotify is al sinds jaar en dag de populairste muziekstreamingdienst. Er zijn in de tussentijd alleen wel meerdere concurrenten bijgekomen, zoals Tidal, Apple Music en Qobuz, die vaak één groot voordeel bieden dat Spotify niet heeft: lossless audio.
Maar daar moet verandering in komen met het Spotify HiFi-abonnement. Die nieuwe versie is door de streamingdienst aangekondigd in februari 2021. Een releasedatum was destijds nog niet bekend, maar er zou later dan jaar mee bekend worden gemaakt. Dat laatste is alleen nooit gebeurd en nu ,ruim twee jaar later, is er nog steeds geen teken van leven voor Spotify HiFi.

Nieuwe naam voor Spotify HiFi

Volgens Bloomberg moet het nieuwe abonnement eindelijk dit jaar verschenen. Bovendien zou het abonnement een nieuwe naam krijgen, te weten ‘Supremium’. Volgens de publicatie zal het abonnement naast de Verenigde Staten ook in een aantal andere landen gelanceerd worden, waar mogelijk Nederland ook onder valt.
Hoeveel Spotify HiFi of Supremium zal kosten is nog niet bekend. Het huidige Premium-abonnement voor Spotify kost momenteel 9,99 euro per maand, dus de verwachting is dat het duurdere abonnement een prijskaartje krijgt tussen de 15 en 20 euro per maand.