Spotify brengt gloednieuwe mood functie

News
zaterdag, 27 februari 2021 om 8:00
spotify logof1614330479
Spotify is één van de meest populaire apps betreft muziek streamen. De app heeft in de loop van de jaren veel nieuwe functies uitgebracht. De nieuwe genre en mood filters zijn de nieuwste functies die Spotify uitbrengt.
Vaak like je een paar nummers in je afspeellijst simpelweg omdat je ze leuk vindt. Spotify heeft sinds gisteren hiervoor een nieuwe functie uitgebracht waardoor je al je nummers die je leuk vindt kan sorteren voor iedere mood en genre. Spotify-luisteraars met minstens 30 nummers in hun collectie kunnen hun favoriete nummers filteren tot maar liefst 15 gepersonaliseerde mood- en genre categorieën.

Hoe werkt het?

Als je naar de Spotify-bibliotheek gaat, kun je op de nummers die je leuk vindt, klikken. Als je helemaal naar boven gaat in je eigen playlist, kun je op één van de filters klikken zodat je al je gelikete nummers in de specifieke mood-categorieën kan zetten.
Als je klaar bent met een mood of genre, kun je op de ‘X’ icoon klikken naast de specifieke mood om de filter uit te schakelen en terug te gaan naar je gehele gelikete nummers collectie.
De nieuwe functie komt in de komende week uit voor gratis- en Premium Spotify gebruikers op Android en iOS in onder andere: VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland.
spotify homescreenf1614330735

Andere functies

Spotify heeft een geschiedenis met nieuwe functies. Zo maakt de app al een lange tijd speciale playlists op basis van jouw muziekinteresse en hebben ze voor iedere gebruiker aan het eind van het jaar de Spotify Wrapped klaar liggen. Door onder andere deze functies is deze app zo populair onder de mensen.