Spotify functies - De 5 grootste ergernissen!

  Spotify is dé app van het moment om je favoriete muziek mee te streamen. Op de redactie zijn de dan ook groot fan van Spotify, maar toch zijn er een paar dingen waar wij van balen en zijn er Spotify functies die wij missen. Dit zijn de 5 grootste ergernissen van Spotify!

  5. Geen meldingen krijgen

  Een van de grootste ergernissen van Spotify, is dat er geen meldingen zijn of een soort inbox. Wanneer je een nieuwe volger hebt, krijg je hier geen melding van. Je kan op je profiel wel een lijst zien van personen die je volgen, maar als je een nieuwe volger hebt, krijg je dit niet te horen of te zien.

  Vooral een ergernis voor de nieuwsgierigen onder ons blijft het knagen: wie is nou die ene nieuwe volger? Het zou heel fijn zijn om een soort inbox te hebben waarin je meldingen krijgt als je een nieuwe volger hebt of wanneer iemand is begonnen met het volgen van je afspeellijst. Tevens zouden we op deze manier precies weten wanneer nieuwe muziek van onze favoriete artiesten verschijnt. Super handig voor wanneer iemand uit het niets een album uitbrengt!

  4. Wie volgt mijn afspeellijst?

  En dan komen we gelijk bij onze tweede ergernis, en dat is dat we niet kunnen zien wie onze afspeellijsten volgt. Er staat wel een getal bij de lijst van het aantal volgers, maar wie het precies zijn, dat blijft dan nog maar de vraag. Zijn het bekenden? Er is ook geen manier om hierachter te komen en dat is heel frustrerend, ook weer voor de nieuwsgierige aapjes onder ons.

  De enige manier waarop je kan zien of iemand je lijst volgt, is om te kijken op hun profiel. Wanneer iemand je afspeellijst volgt, verschijnt de lijst op het profiel. Maar diegene kan er ook voor kiezen om hem op privé te zetten, in plaats van de standaard "openbaar" functie. Als hij op privé wordt gezet, kan niemand zien dat de lijst wordt gevolgd.

  3. Privésessie, maar toch ook weer niet

  Spotify heeft de "privésessie" functie, die ervoor zorgt dat je volgers niet zien wat je luistert. Je kan de sessie gemakkelijk aanzetten door naar de instellingen te gaan en het balkje naast "privésessie" te verschuiven. Ideaal, want zo kan je schaamteloos naar je guilty pleasures luisteren zonder dat je vrienden het zien in hun tijdlijn. Het enige nadeel aan de privésessie is dat hij niet helemaal zo privé is.

  Je hebt op je profiel namelijk je "onlangs afgespeeld" tabje met artiesten, en de privésessie houdt hier geen rekening mee. Als je dus denkt dat je schaamteloos naar je foute muziek kan luisteren, maar ondertussen krijgt alsnog iedereen te zien wat je luistert.

  2. Niet altijd activiteit van vrienden beschikbaar

  Als je op Spotify zit in de download-versie, heb je aan de rechterkant van het scherm een balk waarin je de activiteit van je vrienden kan bekijken. Hier zie je wat je vrienden luisteren en wanneer ze voor het laatst online waren. Heel leuk om te zien wat je vrienden luisteren, en zij kunnen ook zien welke muziek jij het meest luistert. Maar niet altijd, zijn wij achter gekomen.

  Soms werkt de vriendenactiviteit niet. Dat ligt eraan of je op je smartphone luistert, de webversie of de gedownloade versie. Sommige momenten lijkt het wel alsof hij er ineens uit ligt, en laat Spotify gewoon niet meer zien wat je luistert. Dit kan soms wel een paar dagen duren.

  1. Daily Mixes niet zo gevarieerd

  Spotify heeft nu al een tijdje de Daily Mixes: persoonlijke lijsten speciaal gemaakt voor jou, en gebaseerd op je luistergedrag. De lijsten zijn bedoeld om je nummers aan te bieden, eigenlijk een soort discover functie dus. Een heel leuk concept, maar helaas zijn de Daily Mixes niet zo gevarieerd.

  90% van de nummers die in de lijst staan, heb je zelf al opgeslagen. En heel af en toe komt er een nummer voorbij wat je nog niet kent. Dat hadden er van ons best wat meer mogen zijn!

  Ook heb je geen optie om zelf te bepalen waarop je Daily Mix zich richt. Hierdoor krijg je dus alleen de genres waar je de laatste dagen heel veel naar luistert en niet genres waar je misschien wel zin in hebt.

  Meer zoals Spotify functies - De grootste ergernissen

  Ben je nog geen lid van Spotify Premium? Hier zijn 5 redenen waarom Spotify Premium een goed idee is! En bekijk hier de 10 beste Spotify tips en functies die je nog niet kende, zodat je nóg meer uit je Spotify kunt halen!

  Dit artikel is op 11 augustus 2020 bijgewerkt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.