Spotify gaat keuzes maken aan de hand van je stem en emoties

News
vrijdag, 29 januari 2021 om 11:00
spotify 1360002 1920f1589289756
Muziekdiensten als Spotify zijn sinds een aantal jaar enorm populair. Je betaalt een vast bedrag per maand en vervolgens heb je toegang tot miljoenen nummers. Je kunt eenvoudig opzoek naar je favoriete artiest of band en als je het niet meer weet kun je altijd op shuffle drukken. Spotify voegt er nu zelfs nog een optie aan toe, want de streamingsdienst gaat letten op je emoties.

Beangstigend of een verrijking?

Dat klinkt een beetje vreemd en misschien ook wel wat beangstigend, maar wat wil Spotify hier precies mee? Spotify heeft namelijk technologie waarmee ze je stem kunnen analyseren. Aan de hand van je stem kan ze tot op zekere hoogte vaststellen van welk geslacht je geslacht je bent, welke leeftijd je hebt, je emotionele toestand en eventueel welk accent je hebt.

Wat wil Spotify hiermee?

Aan de hand hiervan kan ze best goed een inschatting van je maken en kan gekeken worden welke nummers op dat moment bij je passen. Spotify vroeg dit patent in 2018 al aan. Het moest even wachten op een uitslag maar op 12 januari 2021 in het dan toch ook toegekend. Spotify laat aan de BBC weten dat ze op deze manier eenvoudig een goed beeld van iemand kan schetsen. Op dit moment kun jezelf al vragen beantwoorden als: Wat is je leeftijd, geslacht, favoriete groep? Etc. Maar dit wordt vrij weinig gedaan en daardoor kan Spotify niet altijd de goede muziek, podcasts en advertenties voor je kiezen.
De informatie die Spotify krijgt uit je stem wordt gecombineerd met de informatie die ze al over je heeft (bv. Muziekgeschiedenis) en op die manier kan ze de beste beslissing voor je maken.

Populair Nieuws