‘Sony zet hoog doel voor PS5 verkoop’

News
woensdag, 12 oktober 2022 om 11:00
playstation 5 thumbf1624433855
De PlayStation 5 en Xbox Series X zijn maar moeilijk te krijgen. Net als veel andere techfabrikanten hebben Sony en Microsoft moeite om aan alle juiste onderdelen te komen. Toch lijkt het erop dat Sony 2023 positief tegemoet ziet wat betreft de PS5 verkoop.
In een post op Insider Gaming schrijft Tom Henderson dat Sony in fiscaal jaar 2023 30,5 miljoen PS5 consoles hoopt te verkopen. Dat is een behoorlijke toename ten opzichte van de 18 miljoen die het bedrijf in het huidige belastingjaar denkt te verkopen. Die toename zou deels te maken hebben met een nieuw PS5 model.
Naar verluidt werkt Sony namelijk aan een nieuw PS5 model met een afneembare disc drive. Op deze manier kan het bedrijf makkelijker en goedkoper PS5 consoles produceren, omdat de gewone PlayStation 5 en PlayStation 5 Digital Edition geen aparte productielijnen meer zijn. Deze twee modellen zouden zelfs uit productie gaan: Sony rekent erop dat niet meer dan 12 miljoen van de in 2023 verkochte consoles het oude model zullen zijn.
De sterke toename in de verwachte PS5 verkoop kan ook iets zeggen over het chiptekort. Veel bedrijven schatten dat dat door zou gaan tot 2023 of 2024, maar dat wil niet zeggen dat het voor die tijd niet al een beetje bij kan trekken. Wellicht komt er voor Sony licht aan het einde van de tunnel.

Komt er ook dit jaar nog PS5 voorraad?

Hoewel de schatting voor het aantal verkochte consoles in 2022 niet zo hoog ligt, kan het toch zijn dat er tegen het einde van het jaar weer een aardige voorraad is. Sony liet eerder al weten dat er tegen de feestdagen meer voorraad is. Onlangs bleek ook dat het bedrijf in september van dit jaar bijna vier keer zoveel importeerde als dezelfde maand in 2021. Een deel van die import bestaat ongetwijfeld uit PS5 consoles.