Chiptekort duurt volgens Intel-CEO tot 2023

News
woensdag, 22 december 2021 om 8:00
intel lek werd geheim gehouden door chipfabrikant 127055f1640102933
Volgens Intel-CEO Pat Gelsinger zal het huidige wereldwijde chiptekort tot minstens 2023 duren. Dit tekort heeft een grote impact gehad op de verkoop van grafische kaarten voor onder andere consoles.
Volgens Pat Gelsinger, de CEO van Intel, zal het wereldwijde chiptekort duren tot 2023. Dit is ondanks dat de fabrikanten zich haasten om de productie op te voeren, om dit tekort tegen te gaan. In oktober maakte Gelsinger al een soortgelijke opmerking. Tijdens een recent bezoek aan Maleisië zei hij dat het chiptekort 'significant' is en dat de chipindustrie vóór Covid met 5 procent per jaar groeide. Nu is de vraag ineens explosief gestegen:
Intel investeert in onder andere de Verenigde Staten, Europa en Azië in hogere productiecapaciteit van chips, met in de nabije toekomst nieuwe locaties. Volgens de CEO ‘duurt het daarentegen even’ voordat het bedrijf kan reageren op de toegenomen vraag.

Het wereldwijde chiptekort heeft een grote impact gehad op de verkoop van grafische kaarten voor onder andere consoles en PC’s. Bedrijven zoals Sony, Microsoft en Nintendo hebben allemaal aangegeven dat de productie van hun producten onder druk staat door dit probleem.

Samsung bouwt chipfabriek

Vorige maand heeft Samsung al aangekondigd een chipfabriek te bouwen die mogelijk meer dan 17 miljard dollar zal kosten. De fabriek zal gebouwd worden in Texas en zal vijf miljoen vierkante meter groot zijn. De fabriek zal volgens Samsung, samen met de productielijn uit Pyeongtak, Zuid-Korea, een belangrijke bijdrage leveren aan het opvangen van het chiptekort.

Populair Nieuws