'Nieuwe PS5 in de maak met verwijderbare disc drive'

News
dinsdag, 20 september 2022 om 9:30
pexels kerde severin 5961216f1633603917
Momenteel zijn er twee verschillende versies van de PlayStation 5 die je kan halen, mits er voorraad is natuurlijk. Daar gaat in de toekomst mogelijk verandering in komen, want naar verluidt is er een nieuwe PS5 in de maak met een verwijderbare disc drive.
De focus voor veel uitgevers komt steeds meer te liggen op digitale versies van games. Dat scheelt immers een hoop distributie- en productiekosten en partijen als Sony, Microsoft en Nintendo hebben bovendien een monopolie op de digitale shops.
Ben je alleen nog niet helemaal klaar om over te stappen naar een volledig digitale console, dan kan je nog een PS5 kopen met een disc drive. Je moet daar wel 100 euro meer voor betalen in vergelijking met de All-Digital PS5, al heb je die kosten er snel uit met het oog op de hogere prijzen voor digitale games.
Het lijkt er alleen op dat Sony binnenkort de twee huidige versies van de PlayStation 5 vaarwel zegt. Volgens de bekende insider Tom Henderson werkt het Japanse bedrijf namelijk aan een nieuwe PS5, dat meldt hij op Insider Gaming.

Wat is er anders aan de nieuwe PS5?

Het nieuwe PS5 model zou geen disc drive meer hebben, maar dat betekent niet dat het onmogelijk wordt om fysieke games te spelen op de next-gen console. Via een extra USB-C-port aan de achterkant wordt het namelijk mogelijk om een verwijderbare disc drive aan te sluiten, zodat je je schijfjes gewoon kan gebruiken.
Volgens de bronnen van Henderson zal de PlayStation 5 voortaan verkocht worden in twee verschillende bundels: eentje met alleen de PS5 zelf en eentje met een disc drive erbij. Het moet ook mogelijk zijn om de disc drive later los aan te schaffen. Twijfelaars hoeven zich dus geen zorgen meer te maken in de toekomst.
We moeten nog wel even wachten op de nieuwe PS5. Naar verluidt zal het model in september 2023 op de markt verschijnen. Hopelijk zijn er dan ook meteen genoeg exemplaren voor alle spelers die al maanden wachten op een PlayStation 5.