Sony: “Meer PS5 voorraad rond de feestdagen”

News
maandag, 01 augustus 2022 om 10:57
playstation 5 thumbf1624433855
De PS5 blijft maar moeilijk te verkrijgen. Het staat er weliswaar iets beter voor met de beschikbare consoles dan we gewend waren, maar ze liggen nog altijd niet in groten getale in de winkel. Daar wil Sony voor de feestdagen alleen wat aan doen.
Dat de PS5 onlangs een verkoop-mijlpaal heeft bereikt is geen gevolg van de enorme voorraad. Het is namelijk nog steeds moeilijk om de console te bemachtigen. Maar in haar kwartaalbespreking laat Sony weten daar verandering in te willen brengen voor de feestdagen.
Sony geeft aan dat gebruikers minder PlayStation-games spelen ten opzichte van vorig jaar. Dat zou volgens het bedrijf deels te maken hebben met het feit dat COVID-19 een minder groot probleem is. Klanten gaan weer meer naar buiten en besteden minder tijd aan gamen.
playstation 5 ps5 dualsense 5f1604590531

Is meer PS5 voorraad de oplossing?

Er wordt verbetering verwacht in het najaar. Dat komt deels op natuurlijke wijze doordat er grote titels uitkomen, zoals God of War Ragnarok. Maar het bedrijf gaat ook zorgen dat er in het najaar en rond de feestdagen meer PS5 hardware beschikbaar is, iets waar het vorig jaar ook voor heeft gezorgd. Verder is het van plan PS Plus nog meer te promoten.
PS Plus is dit jaar flink op de schop gegaan en biedt naast het bekende abonnement (dat nu Essential heet) nog twee abonnementen met nieuwe voordelen. Daaronder valt bijvoorbeeld een Game Pass-achtig aanbod aan PS4 en PS5 games voor PS Plus Extra. Met PS Plus Premium kun je ook games van oudere consoles spelen.