Intel: "Chiptekort kan doorbloeden naar 2024"

News
maandag, 02 mei 2022 om 10:30
pexels pok rie 1432680f1675082799
Intel vermoedt dat het chiptekort dat voor aanhoudende problemen zorgt rondom de productie van onder andere de PlayStation 5 en Xbox Series X mogelijk ook nog in 2024 speelt. Pat Gelsinger, CEO van Intel, stelde dit recentelijk in een interview met CNBC. De bijgestelde voorspelling komt een half jaar nadat de topman stelde dat de problemen in 2023 opgelost zouden zijn.
"We zijn van mening dat de grootschalige tekorten rondom de semiconductor chips doorbloeden naar 2024. Eerder dachten we dat de problemen tot 2023 zouden aanhouden. De tekorten raken nu ook gereedschap waarom opschaling in sommige fabrieken lastiger is", aldus Gelsinger.
Met die fabrieken wordt vooral gedoeld op de fabrieken die nieuwe chips maken. Digitimes sprak recent nog van een groter oponthoud in fabrieken die chips produceren. Waar de vertraging eerst een half jaar was, meldt Digitimes dat de vertraging nu tot anderhalf jaar is opgelopen.

Chiptekort raakt PlayStation 5 en Xbox Series X voorraad minder

Doordat het chiptekort een andere sector raakt, lijkt het doorlopende chiptekort de huidige PlayStation 5 en Xbox Series X minder direct te raken. De mondjesmaat waarin de PS5 en Series X (en S) beschikbaar worden is momenteel in Nederland nog wat aan de lage kant, maar dit lijkt de komende maanden af te gaan nemen als we de VS als voorbeeld mogen nemen. Daar komt regelmatig nieuwe voorraad beschikbaar.
Een groter gevaar van het verlengen van het chiptekort is de productie van nieuwe producten. Intel stelt namelijk dat het wel eens lastig kan worden om nieuwe producten te creëren die van een nieuwe chipset moeten worden voorzien. Of de voorspellingen van Intel kloppen, zal de komende maanden moeten blijken.

Populair Nieuws