Sony werkt aan nog een Playstation film

News
zaterdag, 20 augustus 2022 om 16:30
days gone review 2 1280x720f1661002945
Sony ontwikkeld nog een film die gebaseerd is op een populaire PlayStation game. Het gaat om de game Days Gone die in 2019 uitkwam op de Playstation 4.
Deadline laat weten dat Sony bezig is met de ontwikkeling van een film rondom de action-adventure game Days Gone. De game gaat over een ex-motorbende lid die moet overleven in een zombie apocalyps en opzoek gaat naar de liefde van zijn leven om met haar te herenigen. De film gaat ongeveer hetzelfde idee krijgen als de game. Waarbij hoofdpersoon Deacon mogelijk gespeeld wordt door acteur Sam Heughan van Outlander.
Dat van Days Gone een film wordt gemaakt is erg vreemd. Ondanks dat de game onder de fans een groot succes is en zij graag een deel twee willen, zijn er momenteel geen plannen voor een vervolg. Sony was namelijk niet tevreden over hoe de Days Gone scoorde vergeleken met andere PlayStation exclusives. Ook had Jeff Ross, de regisseur van de game, hierdoor veel problemen met Sony en is hij naar een andere studio gegaan.

Nog meer PlayStation films in de maak bij Sony

Sony richt zich steeds meer op het maken van film en series rondom hun PlayStation games. Aan het begin van het jaar zagen we ook al een film gebaseerd op Uncharted uitkomen en afgelopen week liet de regisseur van de Ghost of Tsushima film weten dat de film geheel Japanstalig wordt.
Verder werkt Sony ook aan een God of War serie in de maak bij Amazon Prime, een The Last of Us serie bij HBO Max en een Gran Turismo serie bij Netflix. Ook de Horizon game krijgt hoog waarschijnlijk een serie.