Regisseur Days Gone sluit zich aan bij Tomb Raider-studio Crystal Dynamics

News
donderdag, 07 april 2022 om 9:00
tomb raiderf1671180677
Jeff Ross, één van de regisseurs van de PlayStation exclusive Days Gone, laat weten nu te werken bij Crystal Dynamics, de studio achter de Tomb Raider-games.
Ross deelt op Twitter dat hij bij Crystal Dynamics aan de slag gaat als design director. ‘’Dat is alles wat ik kan zeggen, behalve dat ik enthousiast ben over het project, en vooral het team van echt geweldige mensen.’’
Aan welke game Ross gaat werken is nog niet bekend. Crystal Dynamics maakte gisteren bekend aan een nieuwe Tomb Raider-game te werken, dus wellicht gaat Ross daarmee aan de slag. Momenteel werkt de studio ook samen met Microsofts studio The Initiative aan een Perfect Dark reboot. Natuurlijk is het ook mogelijk dat Ross aan een nog niet-aangekondigde game werkt.

Geen vervolg voor Days Gone

Ross verliet Sony Bend Studio in 2020. Hoewel het nooit officieel is bevestigd, vermoedden fans dat zijn vertrek te wijten was aan interne conflicten tussen de studio en Sony. De regisseur zei onlangs nog het ‘vreemd’ te vinden dat Days Gone, ondanks succesvolle verkoopcijfers, geen groen licht kreeg van Sony voor een sequel. Hij reageerde daarmee op het nieuws dat Ghost of Tsushima meer dan acht miljoen keer was verkocht, terwijl volgens Ross Days Gone datzelfde aantal had bereikt toen hij de studio in 2020 verliet en sindsdien nog meer is verkocht. ‘’Lokaal studiobeheer gaf ons altijd het gevoel dat het (Days Gone) een grote teleurstelling was.’’
Niet alleen Ross was teleurgesteld in Sony: ook fans van Days Gone willen graag een sequel zien. Met een petitie hopen ze dat Sony alsnog een vervolg goedkeurt.