Days Gone regisseur teleurgesteld in Sony

News
vrijdag, 07 januari 2022 om 12:30
days gone review 2 1280x720f1661002945
Jeff Ross, de regisseur van Days Gone, een PlayStation exclusive die in 2019 is verschenen, is teleurgesteld in hoe Sony is omgegaan met de eerste game. Sony zag de game niet als een succes, maar daar is Ross, de regisseur van de game het niet mee eens. Dit heeft hij gedeeld op Twitter.
Ghost of Tsushima is meer dan acht miljoen keer verkocht, een mijlpaal voor Sucker Punch. Toch is het voor Jeff Ross, de regisseur van Days Gone, aanleiding om mee te delen wat hij vind van hoe Sony is omgegaan met Days Gone, de 2019-game van Bend Studio.

Wat vond Sony van Days Gone?

Ross zegt dat Days Gone ook, net als Ghost of Tsushima, op een gegeven moment meer dan acht miljoen keer is verkocht, maar Sony de game vanaf het begin al behandelde als een flop. Ook zegt hij dat de game heel goed verkocht op Steam.
Days Gone had volgens Ross de potentie om het begin te zijn van een populaire PlayStation reeks, maar door de houding van Sony is dit er niet van gekomen. Dit vindt hij erg jammer.
Ross is vertrokken bij de studio die Days Gone heeft gemaakt dus werkt niet meer voor Sony. De tweet maakt wel duidelijk waarom Ross eigenlijk is vertrokken. Hij zegt dat hij altijd voelde dat de game waar hij veel werk in stak en potentie in zag door Sony eigenlijk werd gezien als een mislukte game.
Ross zegt ook dat hij niet weet waarom Sony zo'n houding had tegenover Days Gone, maar fans van de game denken dat het komt door de slechte score die de game kreeg via Metacritic. Al eerder was het onduidelijk of er een vervolg zou komen op Days Gone, maar gezien de uitspraken van Ross is het zeker wel uit te sluiten dat er een vervolg komt.