'Sony verkoos Call of Duty-deal over alle Activision Blizzard games'

News
maandag, 17 juli 2023 om 14:00
call of duty modern warfare 2 ghostf1677578436
Gisteren hebben Sony en Microsoft een deal gesloten om nog tien jaar lang Call of Duty games naar de PlayStation consoles te brengen. Naar verluidt lag er ook een andere optie op tafel voor alle Activision Blizzard games.
De overname van Activision Blizzard is nog steeds niet officieel, maar de deal lijkt er nu wel echt aan te komen. Zelfs Sony geeft zich nu namelijk gewonnen en heeft een overeenkomst gesloten met Microsoft om de Call of Duty games de komende tien jaar naar PlayStation te brengen. Dat is dezelfde deal die Nintendo en Nvidia eerder al hebben getekend.
Volgens de Spaanse insider eXtas1s lag er voor Sony ook nog een andere optie op tafel. In plaats van tien jaar aan Call of Duty zou het Japanse bedrijf ook de optie hebben gehad om alle games van Activision Blizzard naar de PlayStation consoles te brengen. In dat geval zou het alleen gaan om een overeenkomst van vijf jaar, in plaats van tien jaar.
Het lijkt een verstandige optie te zijn geweest van Sony. Het is namelijk de vraag wat Activision Blizzard nog allemaal uitbrengt de komende jaren. Zo zijn er net nieuwe delen verschenen van Diablo en Overwatch, dus daar hoeft Sony niet op te hopen. Call of Duty is daarentegen een zekerheid en de franchise is bovendien een grote bron van inkomsten voor het bedrijf.

Wanneer wordt de overname officieel?

Zoals gezegd lijkt het nu een kwestie van wachten totdat de overname van Activision Blizzard officieel wordt gemaakt. De FTC heeft nog een verzoek ingediend tot hoger beroep, maar een pauze op de overname is afgeslagen. Dat betekent dat Microsoft en Activision Blizzard een deal kunnen sluiten, voordat het hoger beroep voor de rechter komt. De FTC is in dat geval simpelweg te laat.
Er is nog wel de kwestie van de CMA. De Britse waakhond heeft eerder de overname geblokkeerd in het VK, maar Microsoft en de CMA zijn om tafel gegaan voor een oplossing. Mogelijk zal Microsoft een aantal concessies doen op het gebied van cloud gaming, zodat de overname groen licht krijgt in alle markten.

Populair Nieuws