Zo groot zijn de planeten in Star Wars Outlaws

News
maandag, 17 juli 2023 om 13:30
star wars outlawsf1687274996
Star Wars-fans hebben weer iets om naar uit te kijken met Star Wars Outlaws. In de game kunnen spelers meerdere planeten bezoeken en ontwikkelaar Massive Entertainment heeft nu onthuld hoe groot de planeten zullen zijn.
Massive Entertainment is een studio die normaal zijn naam eer aan doet. De twee The Division games hebben namelijk grote werelden om te verkennen, met een besneeuwd New York City en een zonnig Washington D.C. En ook het aankomende Avatar: Frontiers of Pandora lijkt een grote open wereld te bieden aan de spelers.
Fans zijn dan ook benieuwd hoe groot Star Wars Outlaws zal worden. Massive Entertainment heeft namelijk al eerder bekendgemaakt dat spelers meerdere planeten kunnen bezoeken, maar de grootte van een planeet en het te verkennen gedeelte kan soms sterk verschillen. In gesprek met EDGE Magazine heeft creative director Julian Gerighty was duidelijkheid gegeven over hoe groot de planeten zullen zijn.
Volgens Gerighty zal het doorkruisen van elke planeet aanvoelen ‘als een reis’, zelfs als je snelle voertuigen gebruikt. De creative director vergelijkt de locaties met Assassin’s Creed Odyssey. Een planeet is ongeveer even groot als twee tot drie locaties in de Assassin’s Creed game die bekendstaat om de grootte van de open wereld.

Met de hand ontworpen planeten

Ondanks de grootte zullen de planeten niet willekeurig gegenereerd zijn door een machine. Volgens de creative director is er namelijk veel aandacht aan besteed door elke locatie met de hand te ontwerpen.
Spelers kunnen daarnaast niet zomaar overal op een planeet komen met hun ruimteschip. Er zijn bepaalde plekken waar je je schip kan landen, voor de rest zal je de planeet te voet of met een land vehicle moeten verkennen. Ook kunnen sommige locaties vrijgespeeld worden door een bepaalde reputatie op te bouwen met een factie.