Update - FTC gaat in hoger beroep tegen Microsoft

News
donderdag, 13 juli 2023 om 9:30
f817aa8c 02c1 4ba9 84a8 20d357d52939f1605600404
Het was een spraakmakende zaak, maar de rechter heeft nu de uitkomst besloten. In de rechtszaak tussen Microsoft en de FTC is de uitgever als winnaar aangewezen, waardoor de overname van Activision Blizzard niet geblokkeerd zal worden in de VS.

Update 2 - Hoger beroep officieel aangevraagd door FTC

De zaak tussen de FTC en Microsoft is zeker nog niet klaar. De instantie heeft namelijk officieel een verzoek ingediend voor hoger beroep, zo laat IGN weten. Een woordvoerder van Activision Blizzard laat weten dat 'de zaken niet veranderd zijn' en dat de uitgever ervan overtuigd is dat 'de VS één van de 39 landen is waar de overname goedgekeurd wordt'.

Update 1 - Gaat de FTC in hoger beroep?

Naar verluidt laat de Federal Trade Commission het niet zitten bij de uitspraak van de rechter. Volgens Bloomberg denkt de instantie er namelijk over na om in hoger beroep te gaan. Dat zou betekenen dat de overname opnieuw stil komt te liggen en deal tussen Microsoft en Activision Blizzard voorlopig niet beklonken kan worden. Mogelijk kan vandaag al een verzoek tot hoger beroep worden ingediend.
Origineel bericht:
De laatste tijd is er hard strijd gevoerd in de rechtszaal tussen Microsoft, de FTC en nog een aantal andere partijen. Incidenteel werd er ook veel per ongeluk bekendgemaakt, zoals hoeveel geld PlayStation verdient aan de Call of Duty-reeks, de exclusiviteit van de Indiana Jones game en de releasedatum van Call of Duty 2023.
Maar de rechtszaak is nu ten einde en de rechter heeft de zaak beslist in het voordeel van Microsoft, zo meldt The Verge. Dat betekent dat de overname van Activision Blizzard niet geblokkeerd mag worden door de FTC. In de uitspraak van rechter Jacqueline Scott Corley wordt benadrukt hoe groot de overname is, maar ook hoeveel concessies Microsoft heeft gedaan.

“De overname van Activision door Microsoft is beschreven als de grootste in de geschiedenis van de technologie. Het verdient nauwkeurig onderzoek. Dat onderzoek heeft vruchten afgeworpen:

Microsoft heeft schriftelijk, in het openbaar en in de rechtszaal toegezegd Call of Duty 10 jaar lang op PlayStation te houden op gelijke voet met Xbox. Het heeft een overeenkomst gesloten met Nintendo om Call of Duty naar Switch te brengen. En het heeft verschillende overeenkomsten gesloten om voor het eerst de content van Activision naar verschillende cloud-gamingdiensten te brengen.”

Kan de overname nu doorgaan?

Door de uitspraak van de rechter zou Microsoft de deal kunnen beklinken voor de deadline van 18 juli. Er is alleen nog wel één probleem voor de uitgever: de CMA. De Britse waakhond heeft de overname ook geblokkeerd. Momenteel is Microsoft bezig om die uitspraak ook ongeldig te laten maken. De Europese Commissie is in mei wel akkoord gegaan met de overname.
Dit bericht is bijgewerkt op 13 juli 2023.

Populair Nieuws