Christopher Nolan gaf eigen dochter morbide cameo

News
maandag, 17 juli 2023 om 14:30
oppenheimer cillian murphyf1689591532
Het is niet ongebruikelijk dat een filmmaker een klein rolletje apart zet voor zichzelf of een familielid. Meestal gaat dat dan om een achtergrondpersonage dat anders door een figurant was gespeeld. Maar Christopher Nolan heeft zijn dochter een heel ander lot toebedeeld in Oppenheimer.
Binnenkort draait Oppenheimer in de bioscoop. Aangezien hij gaat over één van de grootste sleutelfiguren in de ontwikkeling van de atoombom, wordt het geen luchtige film (daarvoor moet je bij de andere helft van Barbenheimer zijn). Leuke cameo’s voor familieleden lagen dan ook misschien niet voor het oprapen.
Maar Nolan heeft voor zijn dochter een rol gevonden die wel erg aan het serieuze uiterste zit. Flora Nolan speelt in de film namelijk een meisje dat tijdens een soort visioen van J. Robert Oppenheimer (Cillian Murphy) wordt opgeblazen in een nucleaire explosie. Gelukkig liep Nolan niet al een poos rond met het idee om zijn dochter op te blazen.

Waarom kreeg Nolans dochter juist deze Oppenheimer rol?

Tegenover The Telegraph laat de regisseur namelijk weten Flora pas te hebben gecast toen ze toevallig op bezoek was op de set: tot dat moment stond de rol nog open (via Variety). Nolan erkent dat het een aparte keuze is om je eigen kind in zo’n rol te casten. Hoewel hij liever niet zijn eigen intenties analyseert, vindt hij dat deze keuze wel het punt van de film illustreert.
“Als je de ultieme destructieve kracht maakt, vernietigt die ook degenen die je dierbaar zijn”, zo stelt Nolan. Het casten van zijn dochter in deze morbide rol kan volgens hem gezien worden als zijn manier om dat op de sterkst mogelijke manier te zeggen. De uiteindelijke film is vanaf 20 juli te zien in de bioscoop.