Overname van Activision Blizzard kan al over een paar dagen voltooid worden

News
vrijdag, 14 juli 2023 om 12:00
activision blizzard hqf1627465674
De FTC en CMA willen de overname van Activision Blizzard tegenhouden, maar Microsoft lijkt nu aan het langste eind te trekken. Door een nieuwe uitspraak van de rechter kan de overname al over een paar dagen voltooid worden.
Eerder deze week heeft rechter Jacqueline Scott Corley beslist dat de overname van Activision Blizzard door Microsoft rechtsgeldig is en dat de Federal Trade Commission de deal niet mag blokkeren. Volgens de rechter heeft Microsoft namelijk genoeg concessies gedaan om ervoor te zorgen dat de overname niet schadelijk is voor de consument.
De FTC heeft niet lang daarna een verzoek ingediend voor een hoger beroep bij de Ninth Court of Appeals. Maar om ervoor te zorgen dat Microsoft en Activision Blizzard niet voor die tijd de deal kunnen voltooien, heeft de FTC ook een tijdelijke pauze voor de deal aangevraagd. Die aanvraag is alleen afgekeurd, zo meldt Reuters. Dat is opnieuw gedaan door rechter Corley.
De deadline voor de deal staat voor 18 juli en de verwachting is dat op de 17de de overname officieel zal worden gemaakt. Het zal dan niet uitmaken of het verzoek voor een hoger beroep wordt goedgekeurd, de FTC zal dan te laat zijn om het te kunnen blokkeren.

Nog een laatste blokkade voor Microsoft

De enige partij die de overname nu nog in de weg staat is de CMA. De Britse waakhond heeft al eerder de deal geblokkeerd, omdat Microsoft anders te machtig zou worden op de cloud gaming-markt. Sinds de uitspraak in de zaak tussen de FTC en Microsoft, zijn er weer gesprekken geopend tussen de CMA en Microsoft.
Volgens bronnen staan Microsoft en Activision Blizzard open om een aantal van hun cloud gaming-rechten in het Verenigd Koninkrijk te verkopen, om daarmee de goedkeuring te bemachtigen van de CMA. Als dat inderdaad het geval is, dan staat er niets meer in de weg voor de overname van Activision Blizzard.

Populair Nieuws