Nintendo heeft contract getekend voor 10 jaar aan Call of Duty games

News
dinsdag, 21 februari 2023 om 12:30
call of duty modern warfaref1650897229
Nintendo heeft er baat bij dat de overname van Activision Blizzard doorgaat. Het Japanse bedrijf heeft nu namelijk officieel een contract getekend met Microsoft om 10 jaar lang de Call of Duty games naar de Nintendo consoles te brengen.
De overname van Activision Blizzard is op flink wat weerstand gestuit, met name door Sony. Het bedrijf is namelijk bang dat Microsoft de Call of Duty games exclusief gaat maken voor de Xbox consoles en PC. Het Amerikaanse bedrijf is ondertussen druk bezig om verschillende waakhonden ervan te overtuigen dat dat echt niet het geval is.
Daar heeft Microsoft vandaag extra bewijs voor geleverd. Het bedrijf heeft namelijk een contract afgesloten met Nintendo. Daarin staat dat, wanneer de overname doorgaat, de Call of Duty games voor de komende 10 jaar gegarandeerd naar de Nintendo consoles komen.
Niet alleen wordt een multi-platform release gegarandeerd, er staat ook andere afspraken in het contract. Zo zullen de games meteen op day one uitgebracht worden op de Nintendo consoles en ook zal er een volledige feature parity zijn. De Xbox-versie zal dus geen exclusieve modi op maps krijgen, zoals dat in het verleden wel het geval is gewoon voor de PlayStation-versie van de Call of Duty games.

Nintendo deal al eerder aangekondigd

Het contract tussen Microsoft en Nintendo komt niet als een verrassing. De commitment om een deal aan te gaan voor 10 jaar lang zijn namelijk al eerder bekendgemaakt aan het einde van vorig jaar. De deal is nu op zwart en wit gezet.
Dat Microsoft bereid is om Call of Duty naar de Nintendo consoles te brengen is wel opmerkelijk. De laatste game in de franchise die naar één van die consoles kwam was namelijk Call of Duty Ghosts voor de WiiU in 2013. Het is dus al bijna een decennium geleden dat Nintendo-spelers aan de slag konden gaan met een Call of Duty game.

Populair Nieuws