Sony lanceert nieuwe Playstation 5 trailer

  Sony is deze week gekomen met een nieuwe Playstation 5 reclame. In de reclame haakt het bedrijf in op de snelheid, graphics en audio van de next-gen console.

  Sony

  Update - Releasedatum en prijs onthuld

  Tijdens een tweede PS5 evenement in september heeft Sony officieel de releasedatum van de PlayStation 5 onthuld. De console verschijnt in een select aantal landen al op 12 november, waarna de rest van de wereld op 19 november toegang krijgt tot de console. Ook de prijs is onthuld. De normale variant kost 499,99 euro, terwijl de All Digital-versie 399,99 euro gaat kosten.

  Oorspronkelijk bericht volgt hieronder:

  Online reageren veel mensen erg lovend op de nieuwe video, waarbij er nu ook veel beelden worden getoond van games die op de PS5 zullen verschenen. Er is alleen ook kritiek op Sony, omdat de prijs nog steeds niet is bekendgemaakt door het Japanse bedrijf. De prijs kan natuurlijk erg bepalend zijn voor de verkoop van de console. Zeker omdat concurrent Microsoft al ergens in november met de Xbox Series X op de proppen komt, hoewel van die console de prijs ook nog niet bekend is gemaakt..

  Hoewel er geen nog officiële releasedatum is, moet de nieuwe generatie PlayStation aan het einde van dit jaar uitkomen, ergens rond de feestdagen. Dat heeft Sony al bekendgemaakt tijdens de onthulling van de console.

  Niet de eerste PlayStation 5 trailer

  In augustus kwam Sony voor het eerst met een reclame over de next-gen console. Hierin werd de nadruk gelegd op de nieuwe features van de console. Opvallend is dat waar Sony in haar eerste reclame de nadruk legde op de eigen features, nu stiekem ook veel aandacht gaat naar nieuwe (exclusieve) games, waaronder Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Ratchet & Clank: RIft Apart en Horizon Forbidden West.

  De vijfde generatie Playstation heeft allerlei nieuwe snufjes zoals de DualSense controller. Dit apparaat geeft nog meer realistische vibraties en schokken. De PlayStation 5 komt ook met 3D audio om geluid zo realistisch mogelijk te weergeven en een SSD waarmee laadtijden enorm worden verkort en waarmee assets sneller geladen kunnen worden in games.

  Dit bericht is op 16 oktober 2020 bijgewerkt.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.