Xbox Series X komt in november in de winkel

News
dinsdag, 11 augustus 2020 om 22:30
xbox series xf1637772091
Dat de Xbox Series X in het najaar uit zou komen was al bekend, maar Microsoft heeft die periode nu verkort. Vandaag maakte de consolebouwer bekend dat de Xbox Series X in november uit zal komen.
Vandaag heeft Microsoft in een blogpost aangekondigd dat de Xbox Series X in november van dit jaar uit zal komen. Dat de console rond die tijd uit zou komen was al bekend, maar nu is de releasemaand dus officieel. Deze aankondiging komt op dezelfde dag dat 343 Industries aan moest kondigen dat Halo Infinite naar 2021 uitgesteld is. De Xbox Series X zal dus lanceren zonder de grote 1st party exclusive.
Microsoft benadrukt in de blogpost nogmaals dat de nieuwe console backwards compatible zal zijn met de Xbox, Xbox 360 en Xbox One. Bovendien zullen bij de lancering meer dan 100 van deze games geoptimaliseerd zijn voor de Xbox Series X. Deze optimalisaties bestaan onder anderen uit het ondersteunen van 4K, automatische HDR, anisotropic filtering en verdubbeling van de framerate voor bepaalde titels.
Microsoft maakte diverse games voor de Xbox Series X bekend tijdens de Games Showcase in juli 2020. Hieronder kan je die Showcase nog eens terugkijken.

Prijs nog onbekend

Microsoft heeft nog geen prijs bekendgemaakt en ook de exacte releasedatum in november heeft Microsoft nog niet vrijgegeven. Ook heeft Microsoft nog niets bekendgemaakt over de Xbox Series S, de beruchte 'Lockheart' diskloze next-gen Xbox. Deze week lekte het bestaan van deze Xbox Series S uit via de doos van de nieuwe generatie Xbox Controller, waar deze nog niet aangekondigde console op vermeld stond.

Populair Nieuws

Laatste Reacties