Sleutelfiguur protesten tegen Bobby Kotick verlaat Activision Blizzard

News
donderdag, 02 december 2021 om 8:00
activision blizzard hqf1627465674
Een aantal weken terug is Bobby Kotick, de CEO van Activision Blizzard, zwaar onder vuur komen te liggen. Hij is er namelijk van beschuldigd veel meer te hebben weten van de werkcultuur binnen het bedrijf dan hij zelf had toegegeven. Er gebeurt maar weinig met de situatie rondom Kotick en Activision Blizzard en daarom vertrekt Jessica Gonzalez, een sleutelfiguur in de protesten tegen de Kotick, uit het bedrijf.
Op Twitter deelde Gonzalez het bericht dat ze haar collega's stuurde over haar ontslag. Ze werkte jaren voor Activision Blizzard, maar toen de beschuldigingen over Bobby Kotick naar buiten kwamen werd ze erg belangrijk binnen een groep werknemers die vonden dat de CEO moest vertrekken.

Bestuur staat achter Kotick

Het besluit van Gonzalez is vrijwillig en ze zegt zelf dat ze het besluit heeft genomen om haar eigen gezondheid op nummer een te kunnen zetten. Ze verwijt daarnaast ook het bestuur van het bedrijf ervan dat er te weinig gedaan is aan de situatie waar het bedrijf nu in verkeert. Daar komt bovenop dat het bestuur achter Kotick blijft staan.
Het bestuur van Activision Blizzard zal die steun ook niet snel intrekken. Hun mening is namelijk dat er niet genoeg bewijs is voor de beschuldigingen tegen Kotick. Naast werknemers hebben ook bedrijven zoals Microsoft en Sony zich uitgesproken tegen Kotick, maar dat is niet genoeg geweest om ervoor te zorgen dat het bestuur van gedachten is veranderd.
Er lijkt dus niet snel verbetering te komen binnen het bedrijf. Werknemers hoopten verandering in de situatie te kunnen brengen door te staken. Het vertrek van Gonzalez zal voor de andere werknemers van Activision Blizzard waarschijnlijk geen fijne ontwikkeling zijn.

Populair Nieuws