Activision Blizzard medewerkers gaan staken na schandaal

News
woensdag, 28 juli 2021 om 12:00
activision blizzard hqf1627465674
Een groot aantal medewerkers van Activision Blizzard heeft besloten om te gaan staken op de Blizzard campus. Dit doen ze naar aanleiding van het gender discriminatie en intimidatie schandaal rondom het bedrijf. Om hoeveel medewerkers het precies gaat is niet duidelijk.
Activision Blizzard stond afgelopen week vaak in het nieuws, maar niet voor positieve redenen. De staat Californië heeft namelijk een aanklacht ingediend tegen het bedrijf voor gender discriminatie, seksuele intimidatie en nog meer problemen. De onverschillige reactie van Activision heeft ervoor gezorgd dat er nog meer olie op het vuur is gegooid, waardoor veel nieuwsuitingen besloten hebben om geen nieuws meer op te pakken van het bedrijf, terwijl spelers protesten houden in games.
Medewerkers van Activision Blizzard hebben ook nog eens besloten dat zij in staking gaan op 28 juli als reactie op de aanklachten. De staking zal plaatsvinden tussen 9 uur s'ochtends en 6 uur s'avonds, vlak voor de Activision Blizzard campus. De medewerkers die gaan staken hebben vier belangrijke eisen waar het bedrijf op moet reageren.
overwatch tracerf1614870260

Activision Blizzard staking eisen

De eerste eis gaat over de contracten van de medewerkers. Hierin zouden bepaalde clausules staan die seksuele intimidatie zouden beschermen. Ook willen de medewerkers nieuwe processen als het gaat om het aannemen van nieuwe mensen. De derde eis gaat over het salaris van de medewerkers. Hier zou het bedrijf niet transparant genoeg over zijn, waardoor veel mensen onderbetaald zouden worden bij het bedrijf.
Als laatste eisen de medewerkers dat er een speciaal committee opgezet zou worden die de diversiteit en gelijkheid onder de medewerkers zou beschermen. Of het bedrijf gaat toegeven aan al deze eisen is nog maar de vraag.

Populair Nieuws