Bestuur Activision Blizzard blijft achter CEO Bobby Kotick staan

News
donderdag, 18 november 2021 om 15:30
activision blizzard hqf1627465674
Onlangs kwam naar voren dat Activision Blizzard CEO Bobby Kotick op de hoogte was van het grensoverschrijdende gedrag op de werkvloer, maar dit onder de pet hield. Ondanks dat staat het Activision Blizzard bestuur nog wel achter hem, en schrijft zelfs een statement waarin het board de CEO steunt.
Volgens interne bronnen blijkt het dat CEO Bobby Kotick op de hoogte was van de gebeurtenissen binnen het bedrijf. Hij kreeg beschuldigingen van verkrachting direct naar hem opgestuurd, maar toch besloot hij om het allemaal voor zichzelf te houden. Ook blijkt dat Kotick zelf meedeed aan intimidatie, hij heeft hiervoor zijn excuus aangeboden.
Er zijn nog meer klachten voorbij komen, niet alleen rondom Kotick maar ook andere werknemers binnen Activision Blizzard. Door de gelekte bestanden komt een waarheid naar voren die de positie van Bobby Kotick onzeker maakt. Het zal kunnen dat hij binnenkort mogelijk moet opstappen. Ondanks alle berichten laat de Board of Directors, het raad van bestuur, alleen weten dat zij Kotick steunen waar mogelijk is.
Kotick zelf laat weten dat hij veel berichten misleidend vind. De CEO vertelt in een geschreven bericht dat hij een positieve werkvloer enorm belangrijk vind. De CEO hoopt dat zowel hij als het bestuur voortaan beter geïnformeerd worden over problemen op de werkvloer.

Actie aandeelhouders tegen Bobby Kotick

Ondanks dat het bestuur achter Kotick staat, wordt er wel actie ondernemen tegen de CEO. Er is een groep aandeelhouders die zich er mee zijn gaan bemoeien, en eisen dat Bobby Kotick opstapt. Het gaat over de Strategic Organizing Center Investment Group, die 4,8 van de 779 miljoen aandelen in het bedrijf Activision Blizzard in handen heeft.
Deze groep aandeelhouders heeft geschreven naar het Activision Blizzard raad van bestuur. Zij willen dat CEO Bobby Kotick ontslag neemt, samen met twee andere directeuren. De directeuren in kwestie zijn Biran Kelly en Robert Morgado. Op 31 december moeten deze drie werknemers hun ontslag aangekondigd hebben, als het aan de Strategic Organizing Center (SOC) Investment Group ligt.

Populair Nieuws