Fortnite zet een stap in de richting van de Metaverse

News
woensdag, 01 december 2021 om 19:00
fortnite blog photography blog 19 1011 upgraded combat screenshot 1920x1080 b7fb7387b1402312bbbe8fbba6954e1715095059f1634029219
Fortnite introduceert een nieuwe toevoeging aan de game. Er komen namelijk 'Party Worlds' naar de game. Deze werelden zijn bedoeld om andere Fortnite spelers te leren kennen, zonder er tegen te hoeven vechten. Dit maakt het bedrijf bekend in een blogpost.
Fornite spelers moeten binnenkort makkelijker met elkaar in contact komen dankzij Party Worlds. Deze werelden zijn bedoeld voor spelers om elkaar te ontmoeten en mini-games te spelen. In het bericht worden al twee Party Worlds mappen bekendgemaakt, namelijk een pretpark en een nachtlounge. Het zal ook mogelijk zijn om zelf mappen te maken.

Niet hetzelfde als Fortnite hubs

Misschien komt het idee je al bekend voor. Het idee klinkt hetzelfde als de hubs in Fortnite, maar dit is zeker niet het geval. De hubs zijn meer gericht om het stimuleren van de creativiteit van de speler, terwijl het doel van de Party Worlds echt draait om de interactie met andere spelers.
Met Party Worlds bouwt Fortnite dus ook al een soort eigen Metaverse op, een digitale wereld die bijna net zo moet werken als de echte wereld. De VR-bril zal hierin ook belangrijk worden. Epic Games is niet het enige bedrijf dat hiermee bezig is. Meta, dat voormalig bekend stond als Facebook is er ook erg mee bezig.
Mark Zuckerberg, de CEO van Meta ziet voor zich dat het bedrijf een grote rol gaat hebben in de bouw van de Metaverse. Epic Games staat daar anders in. Tim Sweeney, de CEO van Epic Games ziet juist voor zich dat de Metaverse gedecentraliseerd zal zijn en niet door één bedrijf zal worden gedomineerd.