Bobby Kotick neemt binnenkort mogelijk ontslag

News
maandag, 22 november 2021 om 13:00
Volgens bronnen van de Wall Street Journal zal Bobby Kotick, CEO van Activision Blizzard, ontslag nemen als de problemen binnen zijn bedrijf niet snel zullen worden opgelost. Er staat de laatste tijd enorm veel druk op zijn positie na allerlei gelekte documenten.
Volgens de Wall Street Journal zijn er meerdere meetings geweest tussen Kotick en senior personeel van zowel Activision als Blizzard. Het was tijdens een vergadering op vrijdag dat Kotick liet weten dat hij mogelijk zal opstappen. Hoeveel waarde we aan die woorden kunnen hechten is nog maar de vraag.
Dat Kotick bezig is om zijn bedrijf te verbeteren is inmiddels wel duidelijk. In een bericht van 16 november liet Kotick weten dat er strenger gecontroleerd gaat worden rondom slecht gedrag op de werkvloer, en dat er een nultolerantiebeleid ingeschakeld is. Tijdens de vergaderingen van afgelopen week hebben Kotick en zijn team aan veel werknemers binnen het bedrijf duidelijk laten weten dat zij streven naar een gezonde werkplek. Helaas zullen sommige werknemers ontevreden blijven totdat Kotick zijn ontslag indient.

Activision Blizzard zet stappen in de goede richting

Afgelopen week is de game studio Activision Blizzard ontzettend druk bezig geweest om haar problemen op een rijtje te zetten. Het begon met allerlei gelekte documenten, waaruit naar voren kwam wat er allemaal op de werkvloer gebeurde en hoe CEO Bobby Kotick dit aanpakken. Nu hebben werknemers op verschillende plekken een protest gehouden, en is er een petitie getekend waarin staat dat Bobby Kotick weg moet bij het bedrijf, de druk op Kotick is enorm. Het lijkt er alleen wel op dat het bedrijf stappen maakt in de goede richting.