Slecht nieuws voor fans van de Dead Space Remake

News
donderdag, 11 april 2024 om 11:30
dead space media slide 01 usp 01jpgadapt1920w1f1675270629
Wie fan is van de Dead Space remake die begin 2023 verscheen, kan nog lange tijd wachten op een eventuele Dead Space 2 Remake. Het vervolg is namelijk geannuleerd intern bij EA.

Update - Niet alleen Dead Space 2 remake overwogen

Nieuwe informatie van Bloomberg wijst er op dat de plannen voor de Dead Space 2 remake al een tijdje in de ijstkast zitten. Na de release van de remake uit 2023 werkte een klein team binnen Motive aan concepten voor zowel een gloednieuwe Dead Space-game als een remake van Dead Space 2.
Beide projecten kregen alleen nooit groen licht van EA door de tegenvallende verkoopcijfers van de Dead Space remake. Hierdoor zouden de studio in de zomer van 2023 al weggeschoven zijn van nieuwe Dead Space-games en kwam de focus op andere projecten te liggen: de Iron Man-game en Battlefield.
Oorspronkelijke bericht
Dat melden ingewijden aan Jeff Grubb, de Amerikaanse journalist die bij Giant Bomb werkt. In een video stelt de reporter dat zijn bronnen hem hebben vertelt dat er actief werd gewerkt aan een Dead Space 2 remake bij Motive, de studio achter de remake die vorig jaar verscheen en bij ons een prachtig cijfer kreeg.
"Ze werkten aan Dead Space 2 en nu doen ze dat niet meer", zei Grubb tijdens een livestream. "Het ligt nu op de plank, want de verkoopcijfers van de eerste game waren middelmatig. Dat is hoe het mij verteld is."

Wel of geen Dead Space 2 Remake

EA zelf ontkent bij IGN de claims van Grubb. "Normaliter geven we geen reactie op geruchten, maar dit verhaal is simpelweg niet waar", aldus de communicatieafdeling van EA. Kort na de reactie van het Amerikaanse bedrijf, sloeg Grubb zelf terug:

"Ik geef je toestemming om EA te geloven als je wilt, maar wanneer een bedrijf zegt ‘dat is niet waar’ maar ze specificeren niet over welk deel van het verhaal ze het hebben, nou … ja. Dead Space 2 werd zeker gepland. Het had een codenaam. En ze maken het nu niet."

- Jeff Grubb

Recent werd al duidelijk dat de studio zich nu volledig gaat richten op haar Iron Man-game en dat de ontwikkelaar zich ook bezig zal houden met de productie van EA's populaire shooter Battlefield. Over een eventueel vervolg op de Dead Space remake werd geen woord gerept, al leek deze rond de release vorig jaar nog goed mogelijk.
Motive's General Manager, Patrick Klaus, liet zich in het bericht wel uit over waar de regisseurs van de Dead Space remake zich nu op richten.
"Philippe Ducharme (Executive Producer) en Roman Campos-Oriola (Creative Director) bouwen een team bij Motive om samen met de andere Battlefield-studio's de toekomst voor Battlefield te bepalen, een universum van zowel multiplayer- als singleplayer-ervaringen", aldus Klaus.

Poll