Hoe waarschijnlijk is backwards compatibility op de Switch 2?

Article
dinsdag, 30 april 2024 om 22:00
20211005 switcholed8f1633465772
Veel Nintendo-fans wachten met spanning de Switch 2 af. Een vraag die veel mensen hebben, is wat er met hun Switch-bibliotheek gebeurt wanneer de nieuwe console verschijnt. Kun je die blijven spelen? Met andere woorden, is de Switch 2 backwards compatible?
Met de PS5 en de Xbox Series X kun je veel oude games spelen. Alle games van de PS4 en Xbox One-generatie kun je in principe op de nieuwe consoles spelen. Maar wat gaat Nintendo doen nu het zijn beurt is om een nieuwe console te introduceren?
Er waren op zeker moment experts die twijfelden of het mogelijk zou zijn. Het is niet altijd eenvoudig om een oude game op nieuwe hardware aan de praat te krijgen en het leek mogelijk dat de Switch 2 onder de kap teveel verschillen zou hebben met de eerste Switch om backwards compatibility een optie te maken.
nintendo joy con problemen worden gratis aangepakt 152977f1650873592

Volledige backwards compatibility?

Maar veel recente berichten over de Switch 2 geven meer hoop. Hier en daar wordt nog een slag om de arm gehouden, maar er zijn veel bronnen die zeggen dat de Switch 2 volledig backwards compatible is met de Switch. Cartridges van de huidige console kun je gewoon in de nieuwe stoppen.
Ook zou er digitale backwards compatibility op het programma staan. Dus als je inlogt op je Switch 2 met hetzelfde account waarmee je al je digitale Switch-games hebt gekocht, kun je als het goed is die games spelen op de nieuwe console. Onwikkelaars zouden ook patches kunnen uitbrengen om gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheden van de Switch 2.

Vaker wel dan niet

Of dat allemaal waar is moeten we nog even afwachten, maar het is niet onwaarschijnlijk. Nintendo lijkt, als je naar eerdere consoles kijkt, liever wel backwards compatibility te hebben dan niet. De Wii U kon Wii-games spelen en de Wii kon GameCube-games spelen. Ook handhelds konden doorgaans minstens één generatie terug.
De uitzonderingsgevallen zijn, in ieder geval in deze eeuw, consoles waarbij backwards compatibility fysiek onmogelijk is. Een Wii U-schijfje krijg je nou eenmaal niet in je Switch. Maar het lijkt erop dat de Switch 2 cartridges gebruikt die vergelijkbaar zijn met die van de huidige console, dus dat ligt niet in de weg.
Wat betreft digitale backwards compatibility hebben we weinig voorbeelden om naar te kijken. Digitale games zijn over de hele geschiedenis van Nintendo een relatief recente ontwikkeling. Maar op de Wii U was het mogelijk om sommige digitale Wii-games over te zetten tegen een kleine bijbetaling. De bereidheid voor digitale backwards compatibility is er dus, maar een gemakkelijke uitvoering nog niet.

Nintendo-account wordt erg belangrijk

Er is een aanwijzing dat die makkelijke uitvoering er komt met de Switch 2. Als er inderdaad digitale backwards compatibility is, zal dat zoals gezegd waarschijnlijk via je Nintendo-account gaan. Laat nu precies dat account eerder al zijn aangewezen door de top van Nintendo als een belangrijke manier om zoveel mogelijk Switch-eigenaren mee te nemen naar de Switch 2.
Op zichzelf is dat nog geen bevestiging van backwards compatibility voor digitale games. Maar het koppelen van een digitale game-aankoop aan een gebruiker in plaats van aan een specifieke console, is een belangrijke functie van het account. Als je dat account kan gebruiken om al je games mee te nemen naar de Switch 2 zou dat de overstap vrij laagdrempelig maken.

Populair Nieuws