Bioscoopketen heeft spijt van Dune 2-stunt

News
donderdag, 11 april 2024 om 11:00
dune part 2f1709828122
Dune Part Two is één van de grootste filmreleases van het jaar tot nu toe. Vanzelfsprekend ging dat natuurlijk ook gepaard met wat marketingacties ter promotie van de film. Een Amerikaanse bioscoopketen heeft alleen spijt van hun idee. 
Sommige films zijn groot genoeg dat bioscopen er iets bijzonders voor doen. Wie weet herinner je je bijvoorbeeld nog de Stormtrooper 3D-bril van The Force Awakens. Voor Dune Part Two deed bioscoopketen AMC iets vergelijkbaars: een speciale topper voor popcorn-emmers, in de vorm van een Sandworm.
De topper had de vorm van een Sandworm die uit de grond omhoog komt en het was de bedoeling dat je je hand in de mond van het beest stak om Popcorn te eten. Er was alleen een klein probleempje. Die mond leek een klein beetje op iets anders, namelijk een deel van de menselijke anatomie waar fans veel pikante, dan wel vieze gedachten bij hadden.
Op het internet werden er veel grappen over gemaakt en zelfs Amerikaanse Late Night-tv ging ermee aan de haal. Tegenover Variety laat Elizabeth Frank, chief content officer van AMC, nu weten dat het bedrijf spijt heeft van de popcorn-emmer. 
Het maken van speciale emmers is een belangrijk onderdeel van de strategie van AMC, zo vertelt Frank. Maar het bedrijf had de grappen over de Dune-variant “nooit verwacht”. Frank zegt zelfs dat het hele ding nooit gemaakt was als AMC had geweten dat het “gevierd of belachelijk gemaakt zou worden”.

Dune wordt een filmtrilogie

Dune Part Two was een enorm succes en dat heeft goede gevolgen voor fans. Warner Bros. heeft Denis Villeneuve namelijk toegezegd dat hij een derde deel mag maken, zoals hij graag wil. Dat zou dan gebaseerd zijn op het boek Dune Messiah.
Villeneuve is ook gevraagd voor meer films buiten de Dune-franchise. Hij gaat er bijvoorbeeld een maken gebaseerd op een non-fictie boek dat scenarios voor een nucleaire oorlog beschrijft.