Dead Space 2 remake lijkt goed mogelijk

News
vrijdag, 27 januari 2023 om 12:30
dead space remake screenshot 1f1665764882
De remake van Dead Space is vandaag uit en wordt vrij sterk ontvangen. De vraag is nu of EA ook plannen heeft om de rest van de games op te poetsen. Er zijn geen plannen bevestigd, maar een easter egg doet spelers de wenkbrauwen optrekken.
Veel fans zullen blij zijn met de remake van Dead Space, maar het zou natuurlijk jammer zijn als niet de hele trilogie onder handen wordt genomen. Na een moderne versie van het eerste deel zal het voor sommige spelers misschien moeilijk zijn om nog terug te gaan naar de inmiddels redelijk oude Dead Space 2 en 3. Maar het lijkt mogelijk dat er stiekem al plannen zijn voor een Dead Space 2 remake.
In de nieuwe versie van Dead Space kun je namelijk een New Game+ spelen en wanneer je die opstart kun je een interessante easter egg zien. Er zijn namelijk een paar nieuwe text logs die een gesprek vormen over werk op de Sprawl op Titan. Fans zullen die locatie herkennen als de setting van Dead Space 2.
Dat bevestigt in principe niet bijzonder veel. Het kan eenvoudigweg een aanmoediging zijn om de bestaande versie Dead Space 2 te spelen (die gratis was bij pre-orders van de remake). Maar tegelijkertijd doet het bij veel fans natuurlijk wel de raderen draaien als de aandacht zo expliciet gevestigd wordt op het vervolg wanneer je de eerste game hebt uitgespeeld. Dead Space 2 wordt vaak gezien als beter dan het eerste deel, dus een remake zou ook zeker lucratief kunnen zijn voor EA.

Dead Space remake brengt New Game+

Het zien van deze easter egg is trouwens verre van de enige reden om New Game+ te spelen in Dead Space. De modus biedt ook een nieuw pak voor Isaac, een nieuwe variant van de Necromorph en een geheim alternatief einde. Dat einde is bovendien nieuw in de remake, dus zelfs veteranen van de reeks hebben het nog niet gezien.