‘Rockstar is begonnen aan Red Dead Redemption 3’

News
maandag, 04 september 2023 om 10:30
red dead redemption 1f1652950472
Veel mensen kijken al een tijd lang uit naar GTA 6. Maar Rockstar heeft natuurlijk ook nog andere franchises, zoals Red Dead Redemption. Nu wordt beweerd dat er gewerkt wordt aan een nieuw deel in die reeks.
Rockstar kwam onlangs met een onverwachte en enigszins controversiële port van Red Dead Redemption. Daarmee zijn Red Dead Redemption 1 en 2 nu allebei speelbaar op alle moderne consoles. Dat is al een goede gelegenheid om ze allebei te herspelen, maar wellicht komt er nog een reden bij.
Volgens de leaker MyTimeToShineHello is er namelijk een derde Red Dead Redemption game in ontwikkeling bij Rockstar. Deze leaker is niet bijzonder bekend om games en heeft het doorgaans over films, met name van Marvel en DC. Onlangs plaatste deze gebruiker ook een bericht dat er een vervolg op Hogwarts Legacy in ontwikkeling is, maar dat soort beweringen zijn al langer aanwijzingen voor.
We kunnen dus niet zeggen dat MyTimeToShineHello al een reputatie heeft opgebouwd rondom games. Wel is het vaak zo dat de leaks van dit account over films kloppen. Aangezien veel grote games ook motion capture acteerwerk nodig hebben, is het niet ondenkbaar dat een filmleaker ook af en toe iets weet over een game. Maar dat moet in dit geval nog bewezen worden.

Wat betekent Red Dead Redemption 3 voor GTA 6?

Als er inderdaad gewerkt wordt aan Red Dead Redemption 3 kan dat implicaties hebben voor GTA 6. Rockstar zou namelijk alle zeilen hebben bijgezet voor die game en hem volgend jaar willen lanceren. Mogelijk is de game nu ver genoeg gevorderd dat er weer aan andere projecten gewerkt kan worden, op dezelfde manier dat Bethesda nu Starfield af is tijd heeft voor The Elder Scrolls VI.