Nieuwe Vampire The Masquerade Bloodlines 2 studio en trailer onthuld

News
maandag, 04 september 2023 om 11:00
vampire the masquerade bloodlines 2f1693816504
De ontwikkeling van Vampire The Masquerade Bloodlines 2 zat lange tijd in limbo, maar nu is er een andere studio op het project gezet. Die ontwikkelaar lijkt al even bezig te zijn, want er is meteen een releaseperiode aangekondigd en een nieuwe trailer getoond.
De eerste Vampire The Masquerade Bloodlines uit 2004 was een echte cult classic en heeft door de jaren heen een grote fanbase opgebouwd. De originele ontwikkelaar, Trojka Games, was alleen failliet gegaan niet lang na de release van Bloodlines en dus was er geen ontwikkelaar om een sequel te maken.
In 2019 werd er alleen toch een vervolg aangekondigd, met aan het roer de nieuwe studio Hardsuit Labs - bestaande uit voormalige medewerkers van Trojka Games. De ontwikkeling liep alleen steeds meer vertraging op en in 2021 besloot Paradox Interactive om de ontwikkelaar van het project te halen. De game leek een stille dood te sterven, helemaal nadat spelers die een pre-order hadden geplaatst voor Vampire The Masquerade Bloodlines 2 hun geld terug kregen.
Afgelopen weekend heeft Paradox Interactive alleen aangekondigd dat er nog wel degelijk leven zit in het project. De ontwikkeling is namelijk overgenomen door de Britse studio The Chinese Room. Dat blijkt uit een announcement trailer die gedeeld is tijdens PAX West.

Nog even wachten op Bloodlines 2

Toen Hardsuit Labs van het project werd gehaald, meldde Paradox Interactive dat er een andere studio op gezet zou worden. Sindsdien bleef het alleen stil rondom de ontwikkeling. Nu blijkt dat The Chinese Room al een tijdje werkt aan Vampire The Masquerade Bloodlines 2.
Niet alleen is er namelijk een gloednieuwe trailer getoond, inclusief gameplaybeelden, maar ook is er een nieuwe releaseperiode gedeeld. De sequel moet uitkomen in de herfst van 2024. Nog één jaartje geduld dus voor fans van de reeks.

Populair Nieuws