Hogwarts Legacy-ontwikkelaar is nu al bezig met de volgende game

News
maandag, 01 mei 2023 om 12:00
hogwarts legacy desktopf1609859998
Eerder dit jaar kwam Hogwarts Legacy uit, met flink wat controverse, maar ook veel succes. Avalanche Software, de studio achter de game, is nu alweer bezig met de volgende titel.
Bij Avalanche Software blijven ze niet lang op hun lauweren rusten. De studio is namelijk alweer begonnen aan de volgende game, zo blijkt uit een vacature voor een software engineer bij de ontwikkelaar. Het gaat om een medewerker die gameplay systemen moet ontwikkelen en tools voor het maken van AAA games.
De grote vraag is natuurlijk waar de studio precies mee bezig is. Hogwarts Legacy werd namelijk goed ontvangen - zo kreeg de game in onze review een 9 - ondanks de controverse rondom J.K. Rowling. Het is dus mogelijk dat Avalanche Software meteen groen licht heeft gekregen voor een sequel op Hogwarts Legacy.
Warner Bros. wil het game-universum van The Wizarding World (de wereld van Harry Potter) namelijk flink uitbreiden. Zo is in april bijvoorbeeld ook Harry Potter: Quidditch Champions aangekondigd.

DLC voor Hogwarts Legacy?

Eerder heeft Avalanche Software aangegeven dat de studio ‘momenteel’ niet werkt aan extra content voor Hogwarts Legacy. Door de bewoording van de ontwikkelaar denken fans dat het nog niet uitgesloten is dat er helemaal geen DLC voor de game komt - met name omdat de titel vaak is verkocht.
Natuurlijk hoeft niet het hele team bij Avalanche Software aan DLC te werken. Vaak wordt daar een kleiner team op gezet. Het is dus goed mogelijk dat de studio werkt aan een nieuwe game en dat er tegelijkertijd nog iets gemaakt wordt voor Hogwarts Legacy.