'Rockstar richt zich met GTA 6 op release in 2024'

News
dinsdag, 07 maart 2023 om 9:00
2022 02 08 gta 6 1f1644153798
Bijna iedereen verwacht dat het nog wel even duurt voordat GTA 6 uitkomt. Maar naar verluidt richt Rockstar zich ondertussen al op een release in 2024!
Een jaar geleden heeft Rockstar eindelijk officieel bekendgemaakt dat GTA 6 in ontwikkeling is. Lang daarvoor gingen er al veel geruchten en was het eigenlijk een bekend geheim dat er gewerkt wordt aan de game. De ontwikkelaar staat er ondertussen ook om bekend dat het ruim de tijd neemt voor het maken van een game, dus de verwachting is dat we pas ergens in 2025 of 2026 van GTA 6 kunnen genieten.
Maar als het aan Rockstar zelf ligt, kunnen we al veel eerder met de game aan de slag. Ten minste, dat claimt insider Tez2, die al vaker informatie heeft gelekt over Rockstar games. Volgens zijn bronnen heeft de ontwikkelaar een release voor ogen tijdens de feestdagen van 2024.
Wel zegt Tez2 er meteen bij dat die datum de laatste jaren wel vaker is uitgesteld en dat het ook makkelijker 2025 kan worden. Het is voorlopig dus nog even afwachten wat de releasedatum wordt voor GTA 6.

Hoe kan GTA 6 al zo snel uitkomen?

De reden dat de ontwikkeling van de nieuwe Grand Theft Auto sneller verloopt dan verwacht, is een recente beslissing die Rockstar heeft genomen. Alle medewerkers moeten namelijk nu weer vanaf kantoor werken, in plaats van thuis. Dat zou het ontwikkelproces flink kunnen versnellen.
Daarnaast zou de ontwikkelaar ook delen uit de game knippen, om later uit te kunnen brengen als DLC. Naar verluidt zou Rockstar dat destijds ook hebben gedaan met GTA 5.