Red Dead Redemption fans zijn vrij boos op Rockstar

News
dinsdag, 08 augustus 2023 om 12:30
red dead redemption 2 5aeae3c409f5cf1577301521
De afgelopen tijd zijn er veel geruchten geweest over een nieuwe versie van Red Dead Redemption. Die is nu eindelijk aangekondigd, maar niet iedereen is erover te spreken. Veel fans van de game zijn zelfs aardig boos op Rockstar.
Het was de afgelopen weken geen bijzonder goed bewaard geheim dat er iets gaande was rondom Red Dead Redemption. Het leek redelijk om aan te nemen dat het om een remaster ging: de game is best oud en Rockstar zelf is een remaster niet vreemd. GTA5, een game van dezelfde console-generatie als Red Dead Redemption kreeg zelfs al twee remasters.
Maar de port die is aangekondigd voor PS4 en Nintendo Switch schiet bij veel fans in het verkeerde keelgat. Het is namelijk een redelijk basale port die de game visueel niet echt verbetert en de multiplayer zelfs helemaal niet meeneemt. De subreddit voor de game staat vol posts met klachten over de game en harde woorden richting Rockstar.
Voor de 50 euro die Rockstar vraagt hadden veel fans toch op zijn minst een visuele upgrade gezien. Ook zijn sommige spelers er niet blij meer dat de port gemaakt wordt door een externe studio. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar toen Rockstar de GTA Trilogy aan een andere ontwikkelaar uitbesteedde was het resultaat niet best.

Red Dead Redemption op PS4, Switch voor velen de enige optie

Er komen ook wat tegengeluiden, onder andere van fans die erop wijzen dat Rockstar nooit een remaster had beloofd. Ook vinden velen het positief dat deze port de game op drie nieuwe consoles beschikbaar maakt (de PS4-versie zal ook werken op PS5). Voor wie zich afvraagt waarom er geen Xbox One-port komt: de manier waarop Microsofts backwards compatibility werkt maakt dat de originele Xbox 360-versie altijd al speelbaar is op Xbox One en Xbox Series X.