Toto Wolff noemt record Verstappen 'alleen voor Wikipedia'

News
maandag, 04 september 2023 om 10:00
max verstappen record gp italie 2023f1693812797
Max Verstappen heeft afgelopen weekend geschiedenis geschreven door tien races achter elkaar te winnen. Mercedes-baas Toto Wolff is alleen niet onder de indruk van het record.
Lange tijd leek het record van Sebastian Vettel uit 2013 onmogelijk om te evenaren, laat staan te verslaan. Negen races op rij winnen, daarvoor moest alles goed vallen en kon je jezelf geen off-day of technische problemen permitteren. Lewis Hamilton is zelfs nooit in de buurt gekomen tijdens zijn dominante periode. De zevenvoudig wereldkampioen kwam niet verder dan een reeks van vijf zeges.
Toch heeft Max Verstappen afgelopen weekend de lat nog een stukje hoger gelegd. De Nederlander heeft met zijn overwinning op Monza nu tien Grands Prix achter elkaar gewonnen sinds de GP van Miami in begin mei.
Mercedes-teambaas Toto Wolff is alleen zo onder de indruk van het nieuwe record van Verstappen, ondanks dat zijn coureurs het record van Vettel niet hebben kunnen verslaan. Dat zegt hij in gesprek met Sky Sports F1.

“Onze situatie was anders, omdat we twee jongens hadden die met elkaar vochten binnen het team. Ik weet niet of het record Max iets kan schelen, maar voor mij is het niet belangrijk. Het is voor Wikipedia, en dat leest toch niemand.”

Meer records voor Verstappen?

De vraag is nu in hoeverre het record van de meeste overwinningen op rij kan uitbouwen. Het lijkt er voorlopig niet op dat iemand de reeks van de regerend wereldkampioen kan stoppen. Daarnaast zijn er ook nog andere records die lijken te sneuvelen dit seizoen.
Zo kan Verstappen zijn eigen record van vorig jaar, het meeste aantal overwinningen in één seizoen, alweer verbreken. Daarvoor moet hij vier van de overige acht races winnen. Lukt het Verstappen nog om vijf Grands Prix te winnen, dan behaalt hij ook het hoogste percentage aan overwinningen in één seizoen.

Populair Nieuws