Belangrijke GTA en Red Dead Redemption schrijver vertrokken bij Rockstar

News
maandag, 28 augustus 2023 om 11:30
gta artworkf1675766953
Na het vertrek van oprichter Dan Houser en schrijver Lazlow Jones verliest Rockstar opnieuw creatief talent. Mike Unsworth, één van de belangrijkste schrijvers voor onder andere GTA en Red Dead Redemption, is vertrokken bij de ontwikkelaar.
Het vertrek van Mike Unsworth is door de schrijver zelf aangekondigd op zijn LinkedIn-pagina. Waarom hij bij Rockstar vertrekt is niet duidelijk, maar Unsworth heeft in zestien jaar bij de ontwikkelaar wel een flinke staat van dienst opgebouwd.
Hij begon bij het bedrijf als Senior Creative Writer in 2007 en heeft zich later opgewerkt tot Writing Director en zelfs Vice President of Writing. Unsworth is de creative lead geweest voor meerdere projecten bij Rockstar, waaronder GTA 5 en Red Dead Redemption 2. Daarnaast heeft hij ook gewerkt aan Max Payne 3, LA Noire, de eerste Red Dead Redemption en GTA 4.
Het is nog niet bekend waar Unsworth nu aan de slag gaat. De schrijver zal in ieder geval met zijn cv een gewilde versterking zijn voor veel ontwikkelteams.

Aderlating voor Rockstar

Het vertrek van Unsworth is dan ook een pijnlijke voor Rockstar. De studio werkt momenteel hard aan GTA 6, maar het is niet de eerste keer dat de ontwikkelaar afscheid heeft moeten nemen van belangrijke mensen de afgelopen jaren.
Zo besloot Dan Houser in 2020 om te stoppen bij de studio die hij zelf heeft opgericht. Hij was één van de belangrijkste creatieve personen in het team. Een paar maanden later vertrok ook nog eens Jeffrey ‘Lazlow’ Jones, een producent, schrijver en radio-stem voor de GTA games.

Populair Nieuws