Update - 'Reveal PS5 prijs en releasedatum komt 6 augustus'

  Het gonst van de geruchten op social media. Het nieuwste gerucht komt opnieuw van Roberto Serrano. Hij geeft aan gehoord te hebben dat Sony binnenkort een nieuw event rond PlayStation 5 gaat houden. Meteen gaan de speculaties dat dit de langverwachte aankondiging gaat worden van de prijs en releasedatum van de PS5.

  Sony

  Update 2 - Releasedatum en prijs onthuld

  Tijdens een tweede PS5 evenement in september heeft Sony officieel de releasedatum van de PlayStation 5 onthuld. De console verschijnt in een select aantal landen al op 12 november, waarna de rest van de wereld op 19 november toegang krijgt tot de console. Ook de prijs is onthuld. De normale variant kost 499,99 euro, terwijl de All Digital-versie 399,99 euro gaat kosten.

  Oorspronkelijk bericht volgt hieronder:

  Roberto Serrano heeft een track record als het gaat om het lekken van events en aankondigingen van events. Zo kondigde hij het juni event van Sony al aan ruim voordat Sony dat zelf officieel bekend maakte. Hier werden vervolgens veel games voor de PlayStation 5 getoond.

  Mocht Serrano ook dit keer correct zijn in zijn voorspelling, dan kunnen we een nieuw State of Play-achtig event verwachten op 6 augustus, om 22.00 uur Nederlandse tijd. Het gerucht over dit PlayStation 5 evenement komt daarin overeen met eerdere geruchten. Daarin werd gesteld dat de prijs van de PlayStation 5 in augustus onthuld zou worden.

  De kans is aanwezig dat Sony op dat event de prijs en releasedatum bekend zal maken en dat pre-orders vanaf dat moment plaats kunnen vinden. Ook heeft Sony eerder aangegeven nog lang niet alle PS5 games aangekondigd te hebben. Mogelijk wil Sony het Game Fest event van Microsoft pareren met een nieuwe show van de PS5.

  Onthulling PlayStation 5 prijs en PS5 releasedatum nog onzeker

  Serrano brengt zijn boodschap met veel stelligheid, hij geeft zelfs aan dit van Sony intern gehoord te hebben. Serrano heeft het vaker bij het rechte eind gehad, maar nog geen twee weken geleden was hij de originele bron van het gerucht dat Sony de prijs en releasedatum op diezelfde maandag avond nog bekend zou maken.

  Dat is niet gebeurd. Sterker, Sony nam tijdens het hands-on event met Keith Keighley nog de tijd om te vertellen dat zij deze bekendmaking en de start van de preorders nooit zo zonder aankondiging vooraf zouden laten plaatsvinden. De reputatie van Serrano heeft dus wel een deukje opgelopen. Omdat Sony zelf nog niks officieels gezegd heeft, nemen we de mededeling van Serrano nog wel met een korreltje zout.

  Update 1 - Wel State of Play, geen prijs of releasedatum

  Inmiddels is het 6 augustus geweest en hoewel de geruchten het deels bij het juiste eind hadden, bleef een prijs en releasedatum van de console uit. Sony heeft besloten om haar State of Play te richten op de aankondigingen van games voor zowel de PS4 als PS5. Je kunt de aankondingingen hier teruglezen.

  Dit bericht is op 16 oktober 2020 bijgewerkt.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.