Rocket League gaat deze zomer free-to-play

  Psyonix heeft bekendgemaakt dat Rocket League, de voetbalgame met battle cars gratis zal worden later deze zomer. Zodra de game lanceert op Epic Game Store zal de transitie naar free-to-play gemaakt worden. Dit zal veel veranderingen met zich meebrengen.

  In een blogpost heeft de ontwikkelaar aangekondigd dat de inmiddels vijf jaar oude game gratis voor iedereen zal worden. Fans die de game al lange tijd spelen hoeven zich alleen geen zorgen te maken. Aan de gameplay zal weinig gesleuteld worden, stelt Psyonix.

  Wel worden een aantal bestaande systemen op de schop gegooid, zoals toernooien en de challenges. Hoe deze nieuwe vorm eruit komt te zien, is nog onduidelijk. De ontwikkelaar belooft daar te zijner tijd meer informatie over te geven.

  Ook komt cross-platform progressie naar Rocket League. Dit houdt in dat je je Rocket League opslaggegevens op andere platformen mee kunt nemen. Hierdoor kun je op ieder platform met je eigen wagens strijden om de winst.

  Gratis beloningen voor bestaande spelers

  De transitie naar free-to-play brengt natuurlijk ook een scala aan voordeel mee voor wie de game in de afgelopen vijf jaar heeft gekocht. Deze spelersgroep behoudt zijn eerder verkregen items en krijgt ook een aantal extra's.

  Voor wie de game al heeft, staan de volgende beloningen op de planning.

  • Alle Rocket League-branded DLC die is uitgekomen voor de transitie
  • "Est. 20XX" titel die het eerste jaar dat je Rocket League speelde aanduidt
  • 200+ standaard items die een upgrade naar "Legacy" kwaliteit krijgen
  • Golden Cosmos Boost
  • Dieci-Oro Wheels
  • Huntress Player Banner

  Free-to-play Rocket League betekent einde Steam-versie

  Dat de game free-to-play gaat heeft ook gevolgen voor PC-spelers. De game wordt namelijk naar Epic Game Store gebracht, de winkel van Psyonix' moederbedrijf Epic Games. Hierdoor zal de game van Steam verdwijnen.

  Uitzondering wordt gemaakt voor iedereen die Rocket League op PC heeft gekocht voordat de game zijn transitie maakt. Rocket League blijft dan gewoon in je gamebibliotheek staan.

  Rocket League

  Verkijgbaar vanaf 7 july 2015

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.