Alle State of Play 2020 aankondigingen voor PS5 en PS4

Article
vrijdag, 07 augustus 2020 om 12:30
sony state of playf1596792451
Gisteravond voor de State of Play augustus 2020 van PlayStation plaats, waarin het bedrijf nieuwe games aankondigt voor haar consoles. Dit zijn alle aankondigingen die zijn gedaan voor de PS5 en PS4.

Hitman 3 niet alleen voor PS5, maar ook PSVR

Tijdens de State of Play heeft ontwikkelaar IO Interactive nieuwe beelden van Hitman 3 laten. De nieuwe titel met Agent 47 in de hoofdrol zal in januari 2021 voor de PS5 uitkomen, maar dat is niet de enige manier waarop je de game kan spelen. Hitman 3 zal namelijk ook volledig speelbaar zijn met PSVR. Ben je bovendien in het bezit van Hitman 1 en 2, dan kan je de oude levels importeren en die met vernieuwde graphics spelen.

Nieuwe modus en speelbaar personage voor Crash Bandicoot 4

Liefhebbers van de Crash Bandicoot serie kunnen in oktober eindelijk weer verder met Crash Bandicoot 4: It’s About Time. Ontwikkelaar Toys for Bob heeft tijdens de State of Play presentatie nog een aantal mooie dingen over de game onthuld. Zo zal Dingodile een speelbaar personage zijn in de game en kunnen spelers aan de slag met de N. Verted mode, dat moet zorgen voor een ‘totaal nieuwe en dynamische look’ in levels.

Hood: Outlaws & Legends aangekondigd voor PS5

De next-gen console van Sony kan weer een nieuwe titel aan haar portfolio toevoegen. Hood: Outlaws & Legends is namelijk aangekondigd voor de PS5. De game speelt zich af tijdens de Dark Ages in Engeland en is een 3rd person 4 versus 4 multiplayer heist game. De setting is gebaseerd op de legende van Robin Hood.

Releasedatum voor Vader Immortal PSVR

De canon Star Wars game Vader Immortal is eerder uitgekomen voor de VR-brillen van Oculus, maar de titel komt ook uit voor de PSVR. Vanaf 25 augustus kunnen Star Wars fans met de avonturen van Darth Vader aan de slag.

Braid: Anniversary Edition aangekondigd

We hebben er al een hele tijd niks meer van gehoord, maar de puzzle-platformer Braid uit 2008 wordt in een nieuw jasje gestoken. De titel zal namelijk worden uitgebracht voor de PS4 en PS5 aan het begin van 2021 met verbeterde graphics, animaties, muziek en uren aan developer commentary.

Releasedatum Spelunky 2 bekendgemaakt

Braid is niet de enige puzzelgame die een aankondiging heeft gekregen tijdens de State of Play. Het vervolg op het populaire Spelunky heeft namelijk een releasedatum gekregen voor de PlayStation 4. Op 15 september is Spelunky 2 beschikbaar op de console.

Temtem ook naar PS5

De Pokémon-achtige titel Temtem zal niet alleen op de huidige generatie consoles blijven. De titel is al beschikbaar op Steam Early Access en aagekondigd voor de PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. Tijdens de State of Play is bekendgemaakt dat de game ook uitkomt voor de PS5 in 2021.

Releasedatum voor uitbreiding Control

De game Control is alweer bijna een jaar uit, maar ontwikkelaar Remedy Entertainment heeft de titel nog niet laten vallen. Binnenkort zal Control namelijk een uitbreiding krijgen genaamd AWE. Deze zal verschijnen 27 augustus en krijgt mogelijk een crossover met Alan Wake.

Nieuwe trailers en gameplay video's

Tijdens de State of Play zijn er ook meerdere nieuwe beelden en trailer getoond van PS4 en PS5 games. Zo heeft Godfall een gameplay trailer gekregen, evenals The Pathless. Het eerder aangekondigde Bugsnax heeft ook haar eerste gameplaybeelden gekregen.

Geen nieuws over de PlayStation 5

Zoals eerder aangekondigd door Sony is er geen informatie bekendgemaakt over de next-gen console van het bedrijf, zoals de prijs of de releasedatum. Volgens een anonieme medewerker van PlayStation zal later deze maand nog een aparte presentatie daarvoor worden gehouden.