PS5 verkoop gigantisch toegenomen

News
woensdag, 08 maart 2023 om 17:30
playstation 5 ps5 dualsense 5f1604590531
De PS5 heeft in zijn eerste twee jaar op de markt met flinke tekorten geworsteld. Maar er was wel degelijk vraag naar de console. Nu de tekorten voorbij zijn, schieten ver verkoopcijfers enorm omhoog, zo blijkt weer eens uit nieuwe verkoopcijfers.
Volgens cijfers van Famitsu (via VGC) was de PS5 afgelopen maand de best verkochte console in Japan. Er zijn er 366.982 verkocht, wat een toename is van 457 procent ten opzichte van februari 2022. In die maand werden er 65.772 PS5 consoles verkocht.
Daarmee is niet alleen een enorme groei behaald, maar ook een mijlpaal bereikt. Februari 2023 is nu namelijk de eerste maand ooit waarin de PS5 in Japan meer is verkocht dan de Nintendo Switch. Die console is weliswaar op leeftijd, maar wist tot nu toe nog altijd goed te verkopen, met name in Japan.
Ook in andere regio’s is de verkoop van de PS5 flink toegenomen. In Europa was de verkoop in januari van dit jaar bijvoorbeeld drie keer zo groot als een jaar eerder. Nieuwe cijfers geven aan dat de PS5 verkoop in het Verenigd Koninkrijk afgelopen februari 316 procent hoger was dan vorig jaar.

PS5 tekorten voorbij volgens Sony

Dat de verkoopcijfers van de PS5 zo zijn gestegen lijkt het gevolg van de betere beschikbaarheid. Sony gaf eind vorig jaar voor het eerst aan de de tekorten voorbij waren in Azië en niet veel later kwam het bericht dat het wereldwijd een stuk makkelijker wordt om de PS5 te bemachtigen. Hoewel het nog steeds voorkomt dat de console hier en daar is uitverkocht, komt het inderdaad een stuk vaker voor dat je de console zonder problemen kunt bestellen.