Grote PS5 update brengt eindelijk gewilde feature

News
woensdag, 08 maart 2023 om 12:00
playstation 5 thumbf1624433855
Een tijdje geleden kwam een bèta beschikbaar voor een grote nieuwe PS5 update. Die update is vanaf vandaag voor iedereen beschikbaar. Hij brengt onder andere de langverwachte Discord-integratie met zich mee.
Sony werkt al geruime tijd aan Discord-integratie op PlayStation. Hoewel je natuurlijk al andere opties hebt voor voice chat op de console, is Discord onder veel gamers populairder. Bovendien is Discord ook te gebruiken als sommige medespelers op en ander platform spelen.
Nu is het dan eindelijk zover dat je Discord kunt gaan gebruiken op PlayStation, want de update die deze functionaliteit introduceert is na een bètaperiode nu voor iedereen beschikbaar. Om Discord te gebruiken moet je wel eerst je PlayStation-account koppelen aan Discord. Als je dat al eerder hebt gedaan moet dat nu opnieuw (tenzij je bètatester was voor de functie).

PS5 update brengt niet alleen Discord

Discord is misschien de grote nieuwe feature van de update, maar er wordt nog veel meer vernieuwd. Zo is het nu makkelijker om je aan te sluiten bij een speelsessie van vrienden. Ook kun je in de hub van een game nu zien hoeveel van je vrienden die game ook spelen.
Verder brengt de update Variable Refresh Rate (VRR) support voor 1440p schermen. Mocht je een nieuwe PlayStation kopen, dan is het nu ook eenvoudiger om opgeslagen data over te zetten van een PS4 naar een PS5, of tussen twee PS5 consoles. Verder laat de DualSense controller zich nu draadloos updaten.

Populair Nieuws