PS5 verkoop enorm toegenomen in Europa

News
dinsdag, 14 februari 2023 om 12:30
playstation 5 thumbf1624433855
De PS5 tekorten zijn volgens Sony eindelijk voorbij. Dat is meteen ook te merken in de verkoopcijfers van de console. Zo blijkt hij in Europa nu zo’n drie keer zoveel verkocht te zijn als een jaar geleden.
Ondanks de tekorten verkocht de PS5 best aardig, maar nu de tekorten voorbij zijn, zijn de remmen pas echt los. Onlangs bleek bijvoorbeeld dat de verkoop van de console in het Verenigd Koninkrijk in januari 2023 ongeveer was verdubbeld ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden. Maar op heel europa bekeken is de toename nog groter.
GameIndustry.biz journalist Christopher Dring meldt dat de PS5 verkoop in Europa zo’n 202 procent is gestegen en dus drie keer zo hoog is als vorig jaar. In januari 2022 waren er ook flinke tekorten, terwijl de console nu juist goed beschikbaar is. De hogere verkoopcijfers lijken te bewijzen dat Sony’s beweringen over de voorraad niet ongegrond zijn.

PS5 aan de top van console-verkoop

Met deze enorme toename staat de PS5 ook bovenaan de lijst wat betreft de meest verkochte console in januari. Vaak was het de Switch die het meeste verkocht, maar die staat nu op plek 2. Switch-verkoop is zo’n 11 procent minder dan een jaar geleden en Xbox Series X en S verkoop is 32 procent gedaald.
Overigens heeft de PS5 zijn grootste verkoopboost van het jaar mogelijk nog niet gehad. Naar verluidt werkt Sony aan een nieuwe variant van de console. Deze moet de voorraad nog verder verbeteren en zal waarschijnlijk voor nog betere verkoopcijfers zorgen.

Populair Nieuws